Eğitim Office 365 Nedir, Ne İşe Yarar? Microsoft Office 365 İçerisinde Neler Bulunur?

Office 365 Nedir, Ne İşe Yarar? Microsoft Office 365 İçerisinde Neler Bulunur?

09.06.2021 - 02:38 | Son Güncellenme:

Çoğu uygulama bulut ortamına geçişi sağlamıştır. Office 365 de kullanıcıların için pek çok avantaj sağlayan bulut uygulamalarından bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Office 365 nedir, ne işe yarar? Microsoft Office 365 içerisinde neler bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Office 365 Nedir, Ne İşe Yarar Microsoft Office 365 İçerisinde Neler Bulunur

Microsoft 365 yeni Office uygulamalarını ve akıllı bulut sistemini kullanıcılarına sunmaktadır. Bu sayede kullanıcılara kolaylıklar sağlamaktadır. Bunun yanında kullanımı da oldukça kolay olacak şekilde geliştirilmiştir.

Office 365 Nedir, Ne İşe Yarar?

Bulut tabanlı olan sistemlerin genel özelliği zamandan ve yerden bağımsız bir şekilde sistemlere erişim olanağı sağlamasıdır. Bulut sistemlerinin geliştirilmesinde genellikle buna önem verilmektedir.

Office 365, Office uygulamalarına erişimin yanında bulut üzerinden farklı üretkenlik hizmetlerine de erişimi sağlayan bir abonelik sistemidir. Temel Office programlarında olduğu gibi Office 365 de Yammer, Skype, SharePoint gibi uygulamaları da abonelik sistemlerine entegre etmektedir.

Sistemin kullanılabilmesi için mobil cihaz, tablet ya da PC olması gerekir. Bunun yanında aktif bir internet bağlantısının olması şartı da bulunmaktadır. Aktif internet bağlantısı ile sisteme direkt bir şekilde bağlanmak mümkün olmaktadır.

Office 365 mimarisini desteklemekte olan Microsoft Azure dünyada 20 farklı bölgede veri merkezi bulunan oldukça büyük servis sağlayıcılarından bir tanesidir. Office 365 Azure üzerinde çalışmakta ve kesintisiz ve hızlı bir şekilde hizmet sağlamayı amaçlamaktadır.

Microsoft Office 365 İçerisinde Neler Bulunur?

Office 365 içerisinde 5 ana program yer almaktadır. Bunlar;

Haberin Devamı

Outlook

SharePoint

Cloud Storage

Mesajlaşma

Microsoft Office şeklindedir.

Office 365 üzerinden Outlook hizmetine gelen iletiler farklı kaydedilip One Drive üzerine de kaydedilebilmektedir. Bunun yanında iletide bulunan dosya Word üzerinden açılıp buradan da SharePoint'e aktarılması mümkün olmaktadır. Bu dosyaların diğer kullanıcılar ile paylaşılması da mümkündür. Paylaşılan dosyalar için bazı kullanıcılara düzenleme yetkisi verebilir bazılarına ise sadece okuma yetkisi verebilirsiniz.