Eğitim Microsoft Azure Nedir, Ne İşe Yarar? Microsoft Azure Ne İçin Kullanılır?

Microsoft Azure Nedir, Ne İşe Yarar? Microsoft Azure Ne İçin Kullanılır?

11.12.2021 - 03:39 | Son Güncellenme:

Microsoft Azure Microsoft’un Bulut uygulamasının altyapı ve geliştirme platformudur. Bu platform ise, bize internet üzerinde çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutan internet uygulamaları erişim imkan sağlar. Geliştirilen bu uygulamanın verilerini de kendi kurumumuz içinde tutabilir ve bulut üzerinde de çalışmasını sağlayabilirsiniz. Microsoft Azure nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Microsoft Azure Nedir, Ne İşe Yarar Microsoft Azure Ne İçin Kullanılır

Kurumumuz içinde geliştirdiğiniz bir uygulamanın bulut üzerinde host edilebilmesini de sağlayabilirsiniz. Bunu platform üzerinde oluşturacağımız çeşitli sanal makineler aracılığı ile yapabiliyoruz.

Microsoft Azure Nedir?

Microsoft Azure, Microsoft’un altyapı ve bulut uygulama geliştirme platformudur. Bu platform ise, internet ile çalışan ve verilerini de Microsoft Data Center üzerinde tutabilen çeşitli internet uygulamaları geliştirebilmesine imkan tanır. Geliştirdiğimiz bu uygulamanın verilerini dilersek kendi kurumumuz içinde tutabilir ve bulut üzerinde de çalışmasını sağlayabiliriz.

Microsoft Azure Ne İşe Yarar?

Microsoft Azure, internet üzerinde bir uygulama geliştirmekten tutun da o uygulamanın host edilmesinden depolanması, yayınlanmasından çalıştırılmasına kadar olan tüm aşamalarda farklı platformlar sunan ve tüm bunları yaparken de veri gizliliğini ve güvenliği garanti altına alan Microsoft’un bulut çözümdür.

Microsoft Azure Ne İçin Kullanılır?

Öncelikle Azure yönetmek için kullanılan arayüze Azure Yönetim Konsolu adı verilir. Bu portal, internet üzerinden Azure yapısını başka bir web tarayıcısı ile bağlayarak yönetebilmeyi sağlar. Yönetim konsolu ile sanal makineler de oluşturabilir. Web siteleri yayınlayabilir ve veri yönetimi de yapabilirisiniz.