Eğitim Grek Projesi Nedir, Kime Aittir? Grek Projesi Amacı Nedir?

Grek Projesi Nedir, Kime Aittir? Grek Projesi Amacı Nedir?

23.02.2022 - 14:06 | Son Güncellenme:

Grek projesi ne olduğu ve kime ait olduğu merak edilen ve bundan dolayı sık sık internetten araştırılan projelerden biridir. Özellikle önemli olmasından dolayı merak edilerek araştırılan projeler arasındadır. Bu bakımdan Grek projesinin ne olduğunu öğrenebilir ve proje hakkında bilgili olma imkanına sahip olabilirsiniz. Grek projesi nedir, kime aittir? Grek projesi amacı nedir tüm detayları ile derledik.

Grek Projesi Nedir, Kime Aittir Grek Projesi Amacı Nedir

Grek projesi, diğer adı ile Yunan projesi olan ve 1787 ile 1792 senesi arasında Osmanlılar ile savaş esnasında Avusturya ve Rusya'nın yürüttüğü gizli bir plandır. 

Haberin Devamı

 Grek Projesi Nedir, Kime Aittir?

 Grek projesi gizli bir şekilde Osmanlı ile savaşırken Rusya ile Avusturya arasında yapılmıştır. 1787 ve 1792 seneleri arasında yapılan bu planın asıl amacı Bizans'ın yeniden canlandırılması ve Rusya'ya bağlanmasıdır. Buna göre Osmanlı'nın bir bölümü Avusturya'ya verilecek ve diğer bölümünde de Bizans İmparatorluğu kurulacaktı. 

 Grek Projesi Amacı Nedir?

 Grek Projesine göre Osmanlı topraklarının bir bölümü Avusturya'ya verilecek, daha sonra Bizans tekrar kurulacak ve başına da 2.Katerina torunu getirilecekti. Grek Projesi Rus bir General olan Potemkin tarafından hazırlanmıştır ve asıl amaç Bizans'ın yeniden canlandırılarak Rusya'ya bağlı olmasını sağlamaktır. Bu sayede Avusturya Balkanlarda daha güçlü bir hale gelecek, Rusya ise Avrupa ve Akdeniz'e daha kolay bir şekilde inerek güçlenecekti. Bu nedenle de gizli bir şekilde Grek Planı yapıldı.