Eğitim Eros Ne Demek, Ne Tanrısıdır? Eros Hikayesi Nedir?

Eros Ne Demek, Ne Tanrısıdır? Eros Hikayesi Nedir?

24.05.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Yunan mitolojisindeki en güçlü tanrılardan biri olan Eros aşkı, güzelliği ve cinsel gücü simgeler. Eros sözcüğü Yunancada şehvet ve tutku anlamına gelen ''erot'' kelimesinden türetilmiştir. Eros, popüler kültürde de önemli bir yer tutar. Birçok sinema filminde, romanda ve hikaye kitabında bu tanrıya yer verilmiştir. Eros'un hem özelliklerini ve hikayesini sizler için derledik.

Eros Ne Demek, Ne Tanrısıdır Eros Hikayesi Nedir

 Sigmund Freud ''Eros'' kelimesini cinsellik içgüdüsü ve yaşam enerjisi anlamında kullanmıştır. Freud'a göre her insanın içinde bir yaşam bir ölüm güdüsü vardır. Yaşam güdüsü ve libido, Eros olarak tanımlanır. 

Haberin Devamı

 Eros Ne Demek? 

 Sözlük Anlamı - Tutku, ihtiras, birine ya da bir şeye karşı duyulan yoğun istek 

 Mitolojideki Anlamı - Cinsellik 

 Psikoloji ve Psikanalizdeki Anlamı - Yaşam güdüsü 

 Eros Ne Tanrısıdır? 

 Eros, Yunan mitolojisinde hem aşkı hem de cinselliği simgeler. Sembolü oktur. İnanışa göre Eros'un oku kime isabet ederse, o kişi en yakınındaki insana aşık olur. 

 Eros'un Hikayesi Nedir?

 Psyche güzelliğiyle hem insanlar hem de tanrılar arasında bilinen bir kadındır. Ancak diğer tanrılardan farkı ölümlü olmasıdır. Afrodit, Psyche'nin güzelliğini kıskanır. Onu cezalandırmak ve üzmek için Eros'u görevlendirir. Eros'a Psyche'yi okuyla vurmasını ve dünyanın en çirkin erkeğine aşık etmesini ister. 

 Eros kendisine verilen görevi yerine getirmek için Psyche'nin yanına gider. Bu güzel kadını görür görmez aşık olur. Onunla perde arkasından konuşur ve yüzünü göstermez. Çünkü Psyche'nin kendisini beğenmeyeceğinden korkar. 

Haberin Devamı

 Daha sonra, Afrodit'in gazabından korumak için Psyche'yi sihirli bir saraya götürür. Ve bu güzel kadını sadece geceleri ziyaret etmeye başlar. Yüzünü görmesini istemediği için mum ya da ışık yakmasına izin vermez. Bir gün Psyche'nin yüzünü görmek için ışık yaktığını gören Eros, öfkelenir. Psyche'yi terk eder ve arkasından saray yıkılır.