Eğitim Egzersiz Nedir, Nasıl Yapılır? Egzersiz Hareketlerinin Faydaları Nelerdir?

Egzersiz Nedir, Nasıl Yapılır? Egzersiz Hareketlerinin Faydaları Nelerdir?

08.03.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Teknolojini gelişmesi sebebiyle insan hayatında makinaların yeri gittikçe artmaktadır. Bu ilerleyiş insanları hareketsiz bırakmakta ve birçok hastalığı davetiye çıkarmaktadır. Teknoloji hayatımızın her alanına sihirli dokunuşlar yaparak çok büyük katkılar sağlamaktadır. Ama bu katkılar insanları pasif yapmamalıdır. Bu sebepten uzmanlar insanlara bol bol egzersiz yapmalarını tavsiye etmektedirler. Peki egzersiz ne anlama geliyor? Faydalı bir egzersiz için neler yapılması gerekir? Herkes egzersiz yapabilir mi? İşte doğru ve düzenli bir egzersiz için yapılması gerekenler.

Egzersiz Nedir, Nasıl Yapılır Egzersiz Hareketlerinin Faydaları Nelerdir

Yapılan her hareket egzersiz yerine geçmemektedir. Bazı hareketler tabiri yerindeyse boşa kürek çekmek gibi bir şeydir. Egzersizler bilimsel olarak yapılmalı ve uygun aktiviteler seçilmelidir.

Haberin Devamı

Egzersiz Nedir?

Sağlığı koruma, daha da iyi bir konuma getirmek için vücudumuzun bazı bölümlerini iyileştirmeyi amaçlayan, buna göre planlanan ve tekrarlanan fiziksel aktivitelere egzersiz denmektedir. Burada da görüldüğü üzere egzersiz bir amaç üzerine yapılmalıdır. Amaçsızca yapılan ve vücudu yoran hareketler egzersiz olarak adlandırılmamaktadır.

Egzersiz Nasıl Yapılır?

İşini bilen uzmanlar veya doktorlarca tavsiye edilen hareketler egzersiz olarak yapılması gerekmektedir. Çünkü bilinçsizce yapılan hareket belki bir yeri yaparken diğer yerin sağlığını tehdit edebilir. Bu bağlamda egzersizlerin ihtiyaç alanına göre ve istenilen şekilde yapılması daha fayda vericidir.

Egzersiz Hareketlerinin Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Egzersizin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 - Obezite ile mücadelede en etkin silah egzersizdir. Bu bağlamda yapılacak düzenli egzersizlerin çok büyük faydaları olacaktır.

 - Kardiyovasküler rahatsızlıklar için tavsiye edilen miktarda ve şekilde egzersiz yapmak çok mühimdir.

 - Diyabet tip 2 hastalığı içinde bazı hareketler tavsiye edilmektedir.

 - Kanser ve sonucu olarak ortaya çıkan olumsuz durumlarında egzersiz marifetiyle yenildiği de gözlemlenmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü de bazı rahatsızlıklar ile mücadelede egzersizin önemli bir yere sahip olduğu hakkında demeçler vermektedir.