Eğitim Dizüri Nedir? Tıp Dilinde Dizüri Ne Anlama Gelir?

Dizüri Nedir? Tıp Dilinde Dizüri Ne Anlama Gelir?

04.03.2021 - 00:40 | Son Güncellenme:

Dizüri idrar yaparken yaşanan yanma veya ağrı durumuna verilen addır. Dizüri genellikle idrar yolu iltihaplanması sonucu yaşanan bir belirtidir. Sistit olarak tanımlanmaktadır. Dizüri genellikle enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. Fakat enfeksiyon dışında da oluşmasına neden olan faktörler vardır. İdrar yolu darlığı, prostat, böbreklerde taş sorunu, kanser, romatizmalı rahatsızlıklar nedeniyle de yaşanabilir. İşte, tüm detaylar.

Dizüri Nedir Tıp Dilinde Dizüri Ne Anlama Gelir

Dizüri kişilerin yaşa kalitesini etkileyen bir rahatsızlıktır. Doktora teşhisi yaptıktan sonra ilaç ile tedavisi söz konusu olacaktır.

Haberin Devamı

 Dizüri Nedir? 

 Dizüri idrar yolu iltihabı olarak tanımlanır. Enfeksiyon veya farklı nedenlerden dolayı idrar yaparken yanma ve ağrı hissetmesi durumudur. Dizüri rahatsızlığı yaşayan kişilerde idrar yaparken yanma dışında, sürekli idrarın olduğu hisside yaşanabilir. Ayrıca enfeksiyon nedeniyle ateş oluşabilir. Düziri en çok bakteriler nedeniyle yaşanabilmektedir. Ama idrar yolunda daralma, kanser, böbreklerde taş sorunu yaşayan kişilerde de görülmesi muhtemeldir.

 Tıp Dilinde Dizüri Ne Anlama Gelir?

 Dizüri tıp dilinde, idrar yaparken yaşanan ağrı ve yanmaya verilen addır. Enfeksiyonlar sonucu oluşabileceği gibi farklı nedenlerden de ortaya çıkabilir. Kadınlarda görülme sıklığı daha fazladır. İdrara başlarken, idrar sırasında ve bitiminde de yaşanan bir sorundur. Yanma dışında kanama, ateş, sık sık idrara çıkma isteği de yaşanabilir.