Eğitim Basınç Ölçen Aletler Nelerdir? Kısaca Basınç Ölçer Çeşitleri

Basınç Ölçen Aletler Nelerdir? Kısaca Basınç Ölçer Çeşitleri

09.12.2021 - 05:03 | Son Güncellenme:

Farklı alanlarda ve değişik amaçlarda kullanılan basınç ölçen aletler önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bu konuda değişik aletlerin olduğunu da ifade etmek mümkündür. Peki basınç ölçen aletler nelerdir? Kısaca basınç ölçer çeşitleri konusunda merak edilen genel bilgiler.

Basınç Ölçen Aletler Nelerdir Kısaca Basınç Ölçer Çeşitleri


Maddenin farklı halleri üzerinden basınç ölçen aletler değerlendirilir. Böylece amaca uygun olarak farklı çalışmalar konusunda belirli bir basınç ölçüm noktası ortaya çıkarılır. Birçok değişik alan açısından önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün.

Basınç Ölçen Aletler Nelerdir?

Basınç ölçen aletler 2 farklı çeşit üzerinden ön plana çıkar. Bunlardan biri manometre ve diğeri ise barometredir. Fakat bu ölçüm aletleri maddenin değişik halleri üzerinden ele alınır ve kullanılır. Örneğin gaz ve sıvı akışkanların basıncını ölçebilmek için manometre kullanılır. Hava basıncını ölçebilmek için ise bu konuda barometre ön plana çıkar. Böylece gaz ve sıvı ile beraber hava basıncı kapsamında maddenin değişik halleri üzerinden net bir ölçüm ele alınır.

Kısaca Basınç Ölçer Çeşitleri

Amaca bağlı olarak günümüzde birçok farklı yerde basınç ölçer alet çeşitleri kullanılmaktadır. Bu konuda sıvı ve gaz ile beraber aynı zamanda hava üzerinden farklı ölçümler gerçekleştirilir. Öne çıkan bu ölçümler konusunda ise 2 çeşit basınç ölçen aletler bulunmaktadır.

- Barometre (Hava basıncı ölçer.)
- Manometre (Gaz ve sıvı akışkanlar üzerinden ölçüm yapar.)

Bu şekilde Yukarıdaki amaç kapsamında 2 farklı basınç ölçer aletler kullanılır.