Eğitim Airplay Nedir, Ne İşe Yarar? Airplay Nasıl Kullanılır, Nasıl Açılır?

Airplay Nedir, Ne İşe Yarar? Airplay Nasıl Kullanılır, Nasıl Açılır?

23.07.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

AirPlay, iOS işletim sistemini tercih eden iPad, iPhone ve iPod Touch cihazlarda fotoğraflarınızı ve videolarınızı kablosuz bir şekilde Apple TV’ye aktarabilmenize yardımcı olan bir bağlantı teknolojisi olarak bilinir. AirPlay nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Airplay Nedir, Ne İşe Yarar Airplay Nasıl Kullanılır, Nasıl Açılır

AirPlay özelliğini de kullanarak iOS cihazınızın içinde bulunan içerikleri Apple TV’ye bağlı bulunan bir HDTV’ye kablosuz bir şekilde aktarabilir ve içeriklerinizi büyük ekranlarda herhangi bir bozulma olmadan görüntüleyebilirsiniz.

AirPlay Nedir?

AirPlay, Apple tarafından 2004 yılında çıkarılan medya ve ses dosyalarının Apple cihazları arasında bulunan kablosuz ağ üzerinden paylaşılmasını amaçlayan bir teknolojidir. Evinizde bir iPod’unuz ve bir de Apple televizyonunuz bulunuyorsa bu ikisi arasında bir film transferi yaparak iPod’unuz da bulunan bir filmi televizyonunuzdan da kolaylıkla izleyebilirsiniz.

AirPlay Ne İşe Yarar?

AirPlay sayesinde, bilgisayarınızdan ya da iOS cihazınızdan diğer bütün hoparlörlere, bilgisayarlara ve TV’lere pek çok çeşitli içeriği kolaylıkla aktarabilirsiniz. Bu sayede cihazlarınız arasındaki bütün medya dosyalarını kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Örneğin, iPod’unuz da bulunan bir müzik dosyasını macbookunuzun da hapörlerini kullanarak rahatlıkla dinleyebilirsiniz.

AirPlay Nasıl Kullanılır?

AirPlay özelliği ise, iOS 4.3 ve üzerinde sürüme sahip olan cihazlarda rahatlıkla kullanılabilen bir iOS özelliğidir.

AirPlay Nasıl Açılır?

iOS işletim sistemine sahip olan cihazlardan AirPlay’i kullanmak ve açmak için önce aktarım yapacağınız cihaz ile aynı Wi-Fi ağına bağlanmanız gerekir. Ardından cihazınızın ekranını da aşağıdan yukarıya doğru kaydırarak Denetim Merkezi'ni açmanız gerekir. Denetim Merkezi ekranındayken ise, ekranı yatay bir şekilde kaydırarak, “Şu An Çalınan” adı verilen menüde ulaşmanız gerekir. Daha sonra isterseniz aktarım yapabilmek istediğiniz AirPlay cihazı seçebilirsiniz. Ardından, görüntülerinizi ya da videolarınızı bağlanacağınız bir cihaz üzerinden kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.

 

Yazarlar