Ege Vajinismusa kesin tedavi

Vajinismusa kesin tedavi

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüzde 90’ı psikolojik olan ve kasılmalar sonucu cinsel ilişkiye girememe şeklinde tanımlanan rahatsızlık, terapi ve egzersizle çözüme kavuşuyor.

Vajinismusa kesin tedavi

Tüm dünyada kadın doğumcuların sıkça karşılaştığı bir problem olan vajinismus hakkında merak edilen soruları yanıtlayan ve tedavi yöntemlerini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özlem Gültekin, “Bu problemi yaşayan kadınlarda vücut ve zihin cinsel ilişkiye yönelik pozitif bir deneyime sahip değildir. Erkeğin cinsel birleşme isteği karşısında kadında endişe, korku ve adeta bir panik hali başlamasıyla birlikte vajinanın girişinde ve vücudun diğer bölümlerinde kaslar kasılmaya başlar. Acı çekeceğini düşünen kadın ilişkiyi sonlandırır” dedi, şöyle konuştu:

Ağrı yok

“Genellikle vajinismusun temelinde geçmişte yaşanana kötü cinsel tecrübe ya da bilinç altındaki gereksiz korkular yatar. Yüzde 90’ı psikolojik kökenli olan problemde, anatomik engeller ancak yüzde 10 oranındadır. Tedavinin ilk aşamasında eşlerle birlikte şikayeti dinliyoruz. Ardından kasılmaların şiddetini ölçüyoruz ve anatomik bir neden olup olmadığı araştırıyoruz. Diğer taraftan çatı kaslarını gevşetme egzersizlerini hastaya öğretip uygulandıktan sonra terapiye geçiyoruz. Hastaların, bir kaç seanstan sonra sorunu aşıyor.”