Ege Salon hokeyine damga vurdular

Salon hokeyine damga vurdular

02.02.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Kadınlar Salon Hokeyi 1. Lig’de, yenilmeden şampiyon olmayı başaran Dokuz Eylül Üniversitesi kenti gururlandırdı. DEÜ, nisan ayındaki Süper Lig’de boy gösterecek

Salon hokeyine damga vurdular

Berke Mankır - İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen 2021-2022 Sezonu Kadınlar Salon Hokeyi 1. Lig maçları sona erdi. 8 farklı ilden 9 takımın mücadele ettiği ligde Dokuz Eylül Üniversitesi, gösterdiği müthiş performansla şampiyon olmayı başardı. Rakiplerini saf dışı bırakan İzmir ekibi, istatistikleri de altüst ederek dikkat çekti. Çıktığı 8 müsabakada 8 galibiyet alıp namağlup unvanını isminin önüne yazdıran Dokuz Eylül, 24 puanla en yakın rakibi Simya Eğitim Kurumları’nın 5 puan önünde zirveye konuşlandı. Dokuz Eylül, ligde 58 golle en çok gol atan, 10 sayıyla en az gol yiyen ekip konumunda bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar öncülüğünde kurulan takım, nisan ayında Kadınlar Açık Alan Süper Lig’de boy gösterecek.

Haberin Devamı

‘İzmir’i temsil ediyoruz’

Dokuz Eylül Üniversitesi Kadınlar Hokey Takımı antrenörü Mesut Kasım, “Çok genç bir takımız. 14 yaşında öğrenci olanlarımız da var, öğretmen olanlarımız da. Ancak takımdaki birliktelik sayesinde “biz” bilincini kazandık. Takım olmayı bildik. İzmir’i ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettik. O yüzden kentimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Kasım, “Önümüzdeki süreçte Süper Lig’de tutunmak istiyoruz. Bize bu yolda her zaman tam destek olan Rektörümüz ve aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı olan Nükhet Hanım’a, yönetim kurulu üyemiz ve DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Tolga Şahin’e teşekkürü bir borç biliyoruz. Kadınların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.