Ege Ot Festivali’nde renkli kortej

Ot Festivali’nde renkli kortej

21.04.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin ikinci gününde düzenlenen kortej renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Lal Denizli de binlerce vatandaş ile birlikte korteje katıldı.

Ot Festivali’nde renkli kortej

Festivalin kortej yürüyüşü Alaçatı Çamlık yoldan başladı. Yöresel kıyafetler, süslenen araçlarla ve bando eşliğinde gerçekleştirilen kortej büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Korteje Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, sivil toplum örgütleri ve binlerce vatandaş katıldı. Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne, turistik otellerin animasyon ekipleri, Çeşme Belediyesi Kadın Efeler Grubu, Alaçatı Salı Bisikletçileri Grubu da renk kattı. 

Haberin Devamı

Kortej yürüyüşünün ardından soruları yanıtlayan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, “Turizmcilerimiz memnun, 9 günlük bir bayram tatilinden sonra olmuş olmasına rağmen kalabalık çok güzel. Bu sene konseptimiz öze dönüş. Yerli üreticilerimizi ön plana çıkardığımız, sadece Çeşme’nin, Alaçatı’nın değil bölgemizin kültürünün, geleneklerinin tanıtıldığı bir festivale dönüşmesi için elimizden geleni yaptık. Aynı zamanda eğlenceleri de bununla özdeşleştirdik” dedi. 

Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Alaçatı Ot Festivali’nde Türkiye’ye Latin müziğini sevdiren, ülke sınırlarını aşan müzik ve şovlarıyla Ayhan Sicimoğlu sahne aldı. Latin All Stars orkestrasıyla seslendirdiği eserlerde, kendi ezgilerini ve popüler şarkılarını Latin enstrümanlarının sıcaklığıyla sunan Sicimoğlu, salsalar, çaçalar ve özel sürprizleriyle Alaçatılıları coşturdu. Alaçatı Ot Festivali’nin kurucularından Ayhan Sicimoğlu bu yıl “Öz’e Dönüş” konseptiyle yapılan 13. Alaçatı Ot Festivali’nde sahne almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’ye teşekkür etti.