Ege İzmir, demir ağlarla örülüyor

İzmir, demir ağlarla örülüyor

07.01.2024 - 00:25 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli tramvayı için müjdeyi verdi, “Ayın 15’inde deneme seferlerine başlıyoruz. Bölge trafiği rahatlayacak hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak” dedi.

İzmir, demir ağlarla örülüyor

Raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli tramvayında sona yaklaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son dokunuşların yapıldığı Çiğli tramvayında incelemelerde bulundu. Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon’dan bilgi alan Başkan Soyer, alınacak araçlarla 183 milyon euro yatırım bedeli olan Çiğli tramvayında ayın 15’inde deneme seferlerinin başlayacağını söyledi, “Bir rüya gerçek oluyor. Ay sonuna doğru kesin tarihi belirliyoruz. Şubat ayının ilk haftasına Çiğli tramvayını yetiştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

11 km’lik hat, 14 duraktan oluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevreci ekonomik ve konforlu kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projelerinden Çiğli tramvayının inşaatı kapsamında hattı Karşıyaka tramvayına bağlayacak yaya ve bisiklet yolunu da içeren 750 metre uzunluğunda viyadük, 6 trafo binası, 14 adet durak ve 11 kilometrelik hat imalatını (22 bin 600 metre ray montajı) tamamladı. Çevre düzenlemeleri ve sinyalizasyon çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor. Çiğli tramvayı bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, hastane, üniversite ve sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.