Ege Fabrikada sanat var

Fabrikada sanat var

21.04.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Her İzmirlinin belleğinde izler bırakan Alsancak Tekel Fabrikası aslına uygun restorasyon edilerek, İzmir Kültür Sanat Fabrikası olarak hayat buldu. Kısa sürede kentin yeni cazibe merkezi halini alan İzmir Kültür Sanat Fabrikası 1. yaşını kutluyor.

Fabrikada sanat var

Yaklaşık 140 yıllık tarihiyle kentin endüstri mirasının önemli öğelerinden biri olan fabrika, kentin tarihine ışık tutan müzeleri,  kütüphaneleri, atölyeleri ve geniş peyzaj alanıyla, bir yıl önce her yaştan kullanıcı için kültür sanat merkezine dönüştürüldü. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun çabalarıyla yürütülen çalışmalarla yeniden hayat bulan Sanat Fabrikası Müdürü V. Onur Özcan ve İzmir İl Kültür ve Turizm MüdürÜ. V. F. Kerem Çevik, alanı ziyaret eden İzmirli gazetecilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

İzmir’in en önemli noktasında kentin kültür ve sanat yaşamının nabzını tutan merkez için birlikte çalıştıklarını söyleyen Özcan, “Burası açıldığı günden beri İzmirli’nin yeni buluşma noktası, çekim ve cazibe merkezi haline geldi. Kısa sürede elde ettiğimiz bu başarı bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür V. F. Kerem Çevik ise “Burası her yaştan ziyaretçiyi kültür ve sanatla buluşturuyor. İçinde bulunan müze ve kütüphanelerin yanı sıra konser, opera, tiyatro, dinleti, çocuklar için kukla atölyeleri gibi pek çok nitelikli etkinlik gerçekleştiriliyor” dedi.

 

Yazarlar