Ege En büyük iplik tesisine kilit

En büyük iplik tesisine kilit

02.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Tariş Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Basri Özçoban, İzmir Çiğli İplik Fabrikası’nda üretime ara vereceklerini açıkladı.

En büyük iplik tesisine kilit

Özçoban, “Kara delik diye suçlanmamak için üretimi durdurmak zorundayız” dedi. Halen yıllık 16 bin ton işleme kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olan tesisin zararına üretim yaptığını dile getiren Özçoban, şöyle konuştu: “Bu şartlarda bu zararı yüklenemeyiz. Üretimi bir süre durdurup şartlara bakacağız. Belki destek alır, fabrikayı çalıştırmaya devam ederiz diye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomiden sorumlu bakanlara mektup yazdık. Ancak somut bir yanıt alamadık. Geçmişte zarar riskine rağmen üretime devam ettik, ancak bu durum birlik bütçesini olumsuz etkiledi ve bazı kesimlerin kara delik suçlamalarıyla karşı karşıya kaldık. Seçim öncesinde pamuk primiyle ilgili güzel haberler bekliyoruz.”
İZMİR AA

Antisaari dünya barışını konuşacak
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, önümüzdeki günlerde önemli bir konuğu ağırlayacaklarını açıkladı. Demirtaş, Finlandiya’nın eski cumhurbaşkanı ve 2008 Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari’nin İTO’nun davetlisi olarak 16 Ocak’ta kente geleceğini, Avrupa İlişkileri Enstitüsü (INEA) işbirliğiyle düzenledikleri toplantıda konuşacağını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu: “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecini gözlemleyen, ülkemizle de yakın ve iyi ilişkileri bulunan Ahtisaari, dünya barışı, küresel sorunlar gibi konularda konuşma yapacak. Tıp alanında Nobel ödülü sahibi Zur Hausen, Avrupa Komisyonu’nun eski başkanı Jacques Santer’i de İzmir’e getirmeyi hedefliyoruz.”
İZMİR Milliyet


“2008’i krizle uğurladık 2009’da ‘elveda’ diyelim”
Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanı Hazim Sesli, yeni yıla dönük beklentisini bu sözlerle dile getirdi. 2009’un, ekonomik açıdan zorlu geçeceğini dile getiren Sesli, Türkiye’nin, küresel ekonomik sistemin önemli bir oyuncusu olduğunu vurguladı, şöyle konuştu: “Bize bir şey olmaz demek çözüm değil. Gerçekleri görmek ve bu doğrultuda tedbir almak gerek. İç ve dış piyasalar daralmış durumda. Durgunluk ekonomisi yaşanıyor. Amacımız felaket tellallığı yapmak değil. Hükümet de iş dünyası da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeli, gerekli tedbirleri almalı. Hükümet; üretimi artırıcı, piyasayı canlandırıcı önlemleri bir an önce belirlemeli ve devreye sokmalı. Bölgesel asgari ücret sistemi hayata geçirilmeli, mevcut teşvik sistemi 2 yıl uzatılmalı.”
YAVUZ KUŞDEMİR Uşak DHA


Aydın, bu yıl yüzde 15-20 daha fazla turist bekliyor
Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, kente deniz yoluyla gelen turist sayısının 2007’ye oranla yüzde 15, müze ziyaretçi sayısının yüzde 44, ören yeri ziyaretçi sayısının ise yüzde 17 arttığını bildirdi. Aktakka, şu bilgileri verdi: “Aydın’a deniz yoluyla gelen turist sayısı 2007’de 520 bin 719’du. Sayı 2008’de 598 bin 990’a yükseldi. Müzelerimizi bir önceki yıl 114 bin 957 kişi ziyaret etmişti. Geçen sene 165 bin 778 kişi ziyaret etti. 2007’de ören yerlerimiz ise 361 bin 444 kişiyi ağırlamıştı. 2008’de ise 422 bin 432 ziyaretçi geldi.” Yeni ören yerlerini turizme kazandırmayı amaçladıklarını da kaydeden Aktakka, “6’sı Türk, 4’ü de yabancı arkeologların yürüttüğü toplam 10 kazı çalışması devam ediyor. Bu yıl, kente gelen turist sayısının yüzde 15-20 artmasını bekliyoruz” dedi.
AYDIN AA


Vera Gıda’nın hedefi yüzde 25’lik büyüme
İzmirli Vera Gıda Ltd. Şti., 2009’da yüzde 25’lik büyüme hedefliyor. Yeni yıla gıda sektörünün tanınmış markası Dr. Oetker’i de portföyüne katarak adım atan firma, mevcut bin 500 metrekarelik depo alanını 2 bin 500 metrekareye yükseltecek. 20 araç ve 20 personelle İzmir metropolde 2 bin noktaya hizmet verdiklerini belirten Genel Müdür Muzaffer Katmer, 8 yıl gibi kısa sürede sektörün öncü kuruluşları arasına girdiklerini, 2009’da 3 bin noktaya ulaşacaklarını söyledi. 2008’de Orkide Yağları’yla yüzde 25’lik büyüme yakaladıklarına dikkat çeken Katmer, “2009’da Dr. Oetker ürünlerinin yaratacağı itici güçle yüzde 25’lik büyüme hedefliyoruz” dedi.
İZMİR Milliyet