Ege ‘Çiftçiye destek artmalı’

‘Çiftçiye destek artmalı’

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Çanakkale Belediyesi, Tohum Takas Şenliği düzenledi. Başkan Ülgür Gökhan hayvancılık ve tarımsal üretime desteklerin artması gerektiğini vurguladı

‘Çiftçiye destek artmalı’

ÇANAKKALE Belediyesi ile Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi tarafından Halk Bahçesi’nde, Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
Şenliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ile İrfan Mutluay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Birbirinden renkli etkinliklere sahne olan şenlikte hem Çanakkale’nin çeşitli ilçe ve beldelerinden hem de çeşitli illerden çok sayıda katılımcı Halk Bahçesi’ndeki yerini aldı. Başkan Gökhan kurulan stantları gezdi, tohumlar hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Kooperatifçilik vurgusu

Ülke gündeminde son yıllarda en önemli iki konunun çevre ve tarım olduğunu belirten Başkan Gökhan, “Türkiye’de gerekhayvancılık gerekse tarımsal üretim giderek azalıyor ve destekler son derece yetersiz. Desteklerin yetersiz olması sonucunda çiftçi ekmekten, üretmekten vazgeçiyor. Yetmediğinde ithal etmiş oluyoruz. Tarlalarımızda ürettiğimiz ürünlerin genlerini bozduk. Çoğunlukla hibrit tohum kullanıyoruz. Kendi tohumlarımızı artık kullanmıyoruz” dedi.
Devletin temel görevinin insanları sağlıklı gıdaya ulaştırmak olduğunu kaydeden ve üretimin önemine değinen Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi’nin de bu anlamda 2017’de Tohum Sandığı’nı hizmete açtığını, yeni dönemde de kırsal kalkınma ve üretimin geliştirilmesi adına kooperatifçilik alanında adımlar atılacağını kaydetti. l DHA