Dünya Uşaklı astronot NASA yolcusu

Uşaklı astronot NASA yolcusu

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

6’ncı sınıf öğrencisi Umut Can Yıldız, ABD’deki Kennedy Space Center’da yapılacak NASA astronot eğitimine katılmaya hak kazandı. Umut’un hedefi Mars’a giden ilk insan olmak.

Uşaklı astronot NASA yolcusu

EĞİTİM SERVİSİ - Uşak’ta Ayşe Yıldız’ın 11 yaşındaki oğlu Umut Can Yıldız ailesini de gururlandıracak bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Babasını küçük yaşta kaybeden Umut Can’ın hayat hikayesi anne Ayşe Yıldız’ın çabalarıyla değişti. Anne Yıldız, okulda uyum problemi yaşadığı için pedegoga götürdüğü oğlunun IQ’su 134 çıkan Umut’u Uşak Ömer Dönmez Toklu Ortaokulu’na yazdırdı. 

SERTİFİKALI OLACAK

Okulla astronomi derslerinde başarı gösteren 6. sınıf öğrencisi Umut Can Umut, hayallerine kavuştu ve ABD’deki Kennedy Space Center’da yapılacak olan NASA astronot eğitimine katılmaya hak kazandı. Umut Can, 30 Haziran-8 Temmuz tarihlerinde katılacağı uzay eğitiminde roketlerin çalışması, tasarımı, Newton hareket kanunu, roketlerin hareketindeki dengeli-dengesiz güç etkileri ve NASA tarihi konularında çalışmalar yapacak. Program sonunda Umut’a NASA astronot eğitimi sertifikası da verilecek. 

Haberin Devamı

MARS'A GİTMEK İSTİYOR

Uzay merakı, annesinin aldığı uzay kitabıyla başlayan Umut Can’ın hedefi ise astronot olmak. Mars’a giden ilk insan olmak isteyen Umut Can, “Türkiye’yi uzayda temsil etmek istiyorum” dedi. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimin içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi: 

“Öğrencimize aynı zamanda astronot JR Reilly ile tanışma ve birlikte çalışma fırsatı sunulacaktır. Astronot eğitiminde ayrıca ağırlık ve hareket üzerine sıfır yerçekimi simülasyonu, mikro yerçekimi duvarına tırmanma, Apollo Satürn V Merkezi’nde ön gösteri ve ateşleme odası simülasyonu gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.”