Dünya Tıpkı insan gibi…

Tıpkı insan gibi…

06.01.2014 - 12:24 | Son Güncellenme:

İngiltere’de yaşayan görme engelli Chris Michaels’ın köpeğini görenler hayrete düşüyor. Miller isimli bu zeki köpek ön patilerini aynı bir insan gibi kullanarak sahibini karşıdan karşıya geçiriyor.

Tıpkı insan gibi…

Siyah renkli Labrador cinsi rehber köpek görme engelli sahibini yolda her türlü tehlikeden koruyor. Bildiğimiz rehber köpekler gibi olmayan Miller isimli bu ilginç köpek ön patilerinden birini tıpkı bir insan gibi kullanarak sahibini yolun karşısına geçiriyor. Arka patileriyle ayağa kalkan Miller, ön patilerinden birini de adeta bir el gibi kullanarak trafik lambasının düğmesine basıyor. Miller’ın trafik akışını durdurmasıyla Chris Michaels rahatlıkla yolun diğer tarafına geçebiliyor.

Haberin Devamı

Tıpkı insan gibi…


Rehber köpeklerin insanlar için yaptıklarına alışkın olsak da Miler’ı diğerlerinden ayıran bu ilginç özelliği oldukça zeki olmasından kaynaklanıyor. Miller, görme engelli olan Chris Michaels için trafik lambalarını takip ediyor ve uygun zamanda butona basıyor.

Tıpkı insan gibi…


Köpeğin sahibi Miller olmadan hiçbiryere gitmediğini ve onun yanında kendini gerçekten güvende hissettiğini söylüyor. Rehber köpek yetiştiren uzmanlara göre de Miller diğerlerinden oldukça farklı ve çok zeki bir rehber köpek… 68 yaşındaki Chris Michaels 20’li yaşlarının başında görme yeteneğini kaybetmiş ve dört yaşındaki Labrador cinsi bu zeki köpek son zamanlarda onun en büyük destekcisi olmuş.