Dünya Önce Menendez şimdi USS Roosevelt! 'Amacımız ortak hedefleri tartışmak'

Önce Menendez şimdi USS Roosevelt! 'Amacımız ortak hedefleri tartışmak'

26.08.2023 - 10:35 | Son Güncellenme:

Türkiye hakkında söylediği skandal sözlerle gündeme gelen Bob Menendez dün Kıbrıs'a geldi. Menendez'in hemen ardından USS Roosevelt savaş gemisi de Larnaca Limanı'na demir attı. ABD'nin Kıbrıs büyükelçisi ise o anları X hesabından paylaştı ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Önce Menendez şimdi USS Roosevelt Amacımız ortak hedefleri tartışmak

Pile yolunda BM askeri ve KKTC güvenlik güçleri arasında çıkan gerginliği 'Kabul edilemez' olarak nitelendileren Türk düşmanı ABD'li Senatör Menendez dün Güney Kıbrıs'a geldi. Daha önce Türkiye'nin F-16 almasına karşı duracağını belirten Menendez, Haziran 2021'de ABD Senatosu'na sunduğu bir tasarıda Türkiye için üretilen F-35 jetlerinin Yunanistan'a verilmesini önerdi.

Haberin Devamı

YUNANCA BAŞLADI YUNANCA BİTİRDİ

Menendez dünkü kritik ziyaretinde Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi tarafından Havari Barnabas Altın Madalyası ile ödüllendirildi. Adadaki barışın sağlanması için Türk askerinin bölgeden çekilmesi gerektiğini öne süren Menendez TSK'ya yönelik 'İşgalci' ifadesini kullandı. Menendez ayrıca dünkü kritik görüşmelerinden birine Yunanca 'İyi akşamlar' diyerek başladı ve yine Yunanca 'Teşekkür ederim' diyerek bitirdi.

Önce Menendez şimdi USS Roosevelt Amacımız ortak hedefleri tartışmak

USS ROOSEVELT LARNACA'DA

Menendez'in bu ziyareti sonrası ABD'den çok konuşulacak bir hamle daha geldi. 27 Ekim 1984'de suya indirilen USS Roosevelt Güney Kıbrıs'a geldi. Roosevelt, Larnaca limanına demir attı. Amerika'nın Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, Twitter'da yaptığı paylaşımda, savaş gemisinin Larnaka'ya gidişini memnuniyetle karşılayarak, geminin Başkan Franklin Roosevelt ve eşi Eleonora'nın adını taşıdığına dikkat çekti ve 'Larnaca'ya hoş geldiniz' dedi.

Haberin Devamı

Önce Menendez şimdi USS Roosevelt Amacımız ortak hedefleri tartışmak

'DOĞU AKDENİZ'DE İSTİKRAR'

Fisher ayrıca, ABD ve Kıbrıslı ortaklarla gemide yapılan ortak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fisher konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Seçkin subaylarla tanıştık ve temaslarda bulunduk. Amacımız Doğu Akdeniz'deki istikrarı ve güvenliği sağlayıp ortak hedeflerimizi tartışmak'

ABD'NİN EGE VE AKDENİZDE ARTAN FAALİYETLERİ

Süper güç ABD'nin Yunan topraklarında 4 ana üssü bulunuyor. Dedeağaç, Litoru, Volos ve Suda. Bu üslerden kritik öneme sahip olanları ise Türkiye'nin hemen yanında bulunan Dedeğaç ve Suda.

Yunan basınında son günlerde çıkan haberlere göre Washington, Ege'nin tam ortasında bulunan İskiri üzerinde de bir üs kurma çabası içinde. 'Yüzen bir uçak gemisi'ne benzetilen İskiri, ABD'nin stratejik planları için önemli bir yere sahip.

Önce Menendez şimdi USS Roosevelt Amacımız ortak hedefleri tartışmak