Dünya Son dakika... Japonya'da deprem! Tsunami bekleniyor

Son dakika... Japonya'da deprem! Tsunami bekleniyor

18.06.2019 - 16:31 | Son Güncellenme:

Ülkenin kuzeyindeki Tsuruoka yakınlarında 6.4 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Japon Meteoroloji Ajansı tsunami uyarısı verdi, görgü tanıkları şimdiden alışılmadık dalgalar gördüklerini söylüyor.

Son dakika... Japonyada deprem Tsunami bekleniyor

Japonya'nın kuzeyinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ile Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi sarsıntının büyüklüğünü 6.5 ve 6.6 olarak verdi, daha sonra güncelledi.

Haberin Devamı

Depremin merkez üssüne en yakın Japon yerleşimi, ülkenin kuzeyindeki Tsuruoka. Tsuruoka'nın depremin merkezine uzaklığı 33 kilometre.

Depremin büyüklüğünü 6.8 olarak duyuran Japon Meteoroloji Ajansı ise, ülkenin kuzey kıyıları için tsunami uyarısı verdi. Tsunami dalgalarının 1 metreyi bulabileceği belirtiliyor.

Görgü tanıkları, şimdiden okyanus kıyısında alışılmadık dalgalar gördüklerini söylüyor.

İKİ BÜYÜK FAYIN KESİŞTİĞİ NOKTA

Japonya, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat eden Pasifik Ateş Çemberi fay hattının üzerinde yer alıyor. Dünyada en fazla depremin meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.

Japonya'da bugüne kadar tarihin en büyük depremlerinden bazıları gerçekleşti. 2011 yılındaki 9 büyüklüğündeki sarsıntı ve peşinden ortaya çıkan tsunami, 15 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Haberin Devamı