Dünya Denizin dibinde bulduğu taş zengin etti! Bir anda dolar milyoneri oldu

Denizin dibinde bulduğu taş zengin etti! Bir anda dolar milyoneri oldu

25.04.2024 - 12:32 | Son Güncellenme:

Dalış yapmayı sevdiğini belirten genç, suyun dibinde bulduğu taş sayesinde 2,7 milyon dolarlık bir malvarlığına sahip oldu.

Denizin dibinde bulduğu taş zengin etti Bir anda dolar milyoneri oldu

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Çin'in Qingdao eyaleti ülkenin en önemli turizm bölgelerinden biri. Özellikle ABD'li turistlerin geldiği bölge temiz suyu ve havasıyla ön plana çıkıyor. Yerel basında çıkan haberlerde ise bölgede denize dalan ve suyun dibinde nadir bir taş bulan gencin nasıl zengin olduğuna dair bir haber yayınlandı, söz konusu haber ulusal basında dahi gündem oldu.

Haberin Devamı

ZENGİN OLDU

Tüplü dalış yapmayı sevdiğini belirten ve ismini vermek istemeyen genç, kıyıdan birkaç yüz metre uzaklıkta bir yığının içine sıkışmış parlak bir taş gördü. Taşın sıradan bir taş olmama ihtimaline karşın yerinden çıkaran ve eve gittiğinde araştıran şahıs gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşadı. Söz konusu taşın 2,7 milyon dolar değerinde olduğunu anlayan Çinli genç, taşı bir uzmana vererek değerlendirmesini istedi.

"BİRMANYA YEŞİMİ" ÇIKTI

Söz konusu uzman yaptığı değerlendirmeler sonucu taşın Birmanya yeşimi olarak bilinen son derece nadir bir kaya türü olduğunu belirledi. Bu durumu öğrenen genç ise taşı satmamaya karar verdiğini yerel basınla paylaştı. Şimdiye kadar onlarca kişiden teklif aldığını hatırlatan genç, taşı satmamakta kararlı olduğunu belirterek yaşamının sonuna kadar bu nadir türü saklayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Asırlardır mücevherat ve küçük heykellerin imalatında kullanılan yeşim taşı, sert ve kıymetli bir taş türüdür. En kıymetli olarak bilinen zümrüt yeşimi ise Burma yeşimi olarak da bilinir.