Dünya Sırtındaki 'kara delik' dünyanın sonunu getirecekmiş! 20 bin kişi evini bastı

Sırtındaki 'kara delik' dünyanın sonunu getirecekmiş! 20 bin kişi evini bastı

02.09.2022 - 06:50 | Son Güncellenme:

Omuriliğinde bir baskı hissediyordu. Bir başka ayna yardımıyla omuriliğini dikkatlice incelemeye başladı. Ona göre gördüğü şey bir kara delikti. Son yılların en çok tartışılan kara deliklerinden birinin vücudunda olduğuna emindi. Ona göre o, seçilmiş kişiydi. Ülkesinde tanınmış bir politikacı olan Khem Veasna, üzerine bir gömlek geçirdi ve soluğu bilgisayar başında aldı. 167 bin 602 kişinin kendisini takip ettiği Facebook sayfasını açtı. Ancak burada paylaşacağı yazılar sadece ülkesindekileri değil, komşu ülkelerdeki insanları da şaşkınlığa sürükledi.

Sırtındaki kara delik dünyanın sonunu getirecekmiş 20 bin kişi evini bastı

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Sabah erkenden uyandı, yüzünü yıkamak için kendini banyoya attı. Ellerini ve yüzünü yıkamak için lavaboya eğildiği sırada vücudundaki bir şeylerin yolunda gitmediğini fark etti. Omuriliğinde bir baskı hissediyordu. Bir başka ayna yardımıyla omuriliğini dikkatlice incelemeye başladı. Ona göre gördüğü şey bir kara delikti. Son yılların en çok tartışılan kara deliklerinden birinin vücudunda olduğuna emindi. Seçilmiş kişi olduğunu düşünmeye başladı. Ülkesinde tanınmış bir politikacı olan Khem Veasna, üzerine bir gömlek geçirdi ve soluğu bilgisayar başında aldı. 167 bin 602 kişinin kendisini takip ettiği Facebook sayfasını açtı. 

Haberin Devamı

Sırtındaki kara delik dünyanın sonunu getirecekmiş 20 bin kişi evini bastı

POLİTİKACININ SÖZLERİ

57 yaşındaki Khem Veasna, ülkesi Kamboçya'nın en tartışmalı siyasi figürlerinden biri. 2005 yılında kurulan ve sosyal liberalizmi savunan Demokrasi Koalisyonu'nun (LDP) kurucusu olan Veasna, ülkesinde tartışmalar kopartan bir isim. Bunun en büyük nedeni ise dönem dönem yapmış olduğu açıklamalar. Söyledikleriyle Facebook'ta sıkı bir hayran kitlesi edinmeyi başaran Veasna, son dönemde yine ülkenin gündemine oturmayı başardı. Bunun en büyük nedeni ise dünyanın sonunun geleceğini iddia etmesi.

Kıyametin yaklaştığına emin olan Veasna'nın kanıt olarak sunduğu en önemli şey ise yine kendisi. Omurgasında büyüyen bir kara deliğin dünyanın sonunu getireceğini söyleyen Veasna, düşüncelerini sosyal medya hesaplarında paylaştı, politikacının bu sözleri ülkeyi ayağa kaldırdı.

'KIYAMET KAPIDA' DEDİ

Kamboçya'nın Siem Reap şehrinde bir çiftlikte yaşayan Khem Veasna'nın evi bugünlerde ziyaretçi akınına uğruyor. Veasna'nın omurgasındaki kara deliğin kıyameti getireceğine inanan binlerce kişi politikacının çiftlik evinde bir araya geldi. Ziyaretçilerin birçoğu işlerinden istifa edip kilometrelerce uzaklıktaki evini tamamen kapattı ve Veasna'nın yanına birkaç eşya ile birlikte temelli taşınma kararı aldı. Veasna, evini ziyaret eden ziyaretçilerin ellerini tek tek sıktı, onlara yakında dünyayı bir selin yok edeceğini ve selden etkilenmeyecek tek yerin kendi evi olacağı konusunda uyarılarda bulundu. Ziyaretçilerle yaptığı görüşmeleri sıklıkla Facebook hesabından paylaşan Veasna, kıyamete artık çok yaklaşıldığına dikkat çekip "Kıyamet kapıda" dedi.

Haberin Devamı

Sırtındaki kara delik dünyanın sonunu getirecekmiş 20 bin kişi evini bastı

20 BİNE YAKIN KİŞİ ÇİFTLİK EVİNDE TOPLANDI

Kamboçyalı politikacı, vücudunda rastladığını söylediği kara deliğin kendisine bir mesaj gönderdiğine İncil'deki bazı ayetleri okuyarak emin olduğunu söyledi. "Geceleri uyuyamıyorum çünkü ne zaman uyusam omuriliğimde sert bir çekilme meydana geliyor. Bunun sebebi dünyanın yavaş yavaş sona eriyor olması ve suyun boşluğa doğru akması" diyen Veasna'nın bu sözleri, kendisine inanan Kamboçyalılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Veasna'nın sözlerine inanan birçok Kamboçyalı Siem Reap şehrine akın ederken, politikacının çiftlik evinde şu anda 15 ila 20 bin arasında kişinin toplandığı düşünülüyor. Kamboçyalı politikacının evini ziyaret eden 20 bine yakın kişi yakın bir zamanda kıyametin kopacağına ancak Veasna'nın evinde olmaları nedeniyle yaşamlarını kaybetmeyeceklerine yürekten inanıyor.

İŞLERİNDEN İSTİFA EDİP KAMBOÇYA'YA TAŞINDILAR

Khem Veasna'nın paylaştığı fotoğraflar ve ortaya attığı iddia yalnızca ülkesindeki vatandaşları etkilemedi. Çeşitli Uzak Doğu ülkelerinde de ciddi bir heyecan dalgası yaratan Veasna'nın açıklamaları özellikle Güney Kore'de ülke gündemine oturdu. Son dönemde Güney Kore'den Kamboçya'ya yapılan ziyaretlerin sayısında artış olduğuna dikkat çeken Güney Koreli yetkililer, bundaki en büyük payın Veasna'nın açıklamaları olduğunu belirtiyor. Ancak Güney Kore cephesinden Veasna'ya tepki büyük.

Haberin Devamı

Güney Kore Çalışma Bakanlığı Sözcüsü Heng Sour, ülkedeki Kamboçyalı işçilerin işlerinden ayrılıp Kamboçya'ya dönmelerini eleştirdi. Sour, "Güney Kore'deki işverenler Kamboçyalı işçilerin istifa edip ülkeden ayrılmaları karşısında şaşkın. Dünya eğer Veasna'nın dediği gibi bir sel felaketiyle karşı karşıya olsaydı bilim insanları dünya çapında bir acil durum ilan ederdi. Zaten dünya batıyorsa da dünyadaki hiçbir tarım arazisi ortada kalmaz. Buna Veasna'nın çiftlik evi de dahil" diye konuştu.

Sırtındaki kara delik dünyanın sonunu getirecekmiş 20 bin kişi evini bastı

AKILLARA OSCAR ADAYI FİLMİ GETİRDİ

Veasna'nın kıyamet iddiasına inananların sayısının 20 binleri bulması akıllara bir kez daha 'Don't Look Up' filmini getirdi. Geçen yılın son günlerinde yayınlanan 'Don't Look Up' filmi başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede ses getirmeyi başarmış, yakaladığı ivmeyle birlikte Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Film' dalında Oscar adaylığı dahi kazanmıştı. Başrollerinde Oscar ödüllü iki isim, Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence'ın yer aldığı film sadece bilim kurgu hayranlarının değil, sinema tutkunu olan herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Haberin Devamı

Sadece 6 ay içerisinde Dünya'yı yok edecek bir kuyruklu yıldıza karşı medya aracılığıyla insanlığı uyarmaya çalışan iki gökbilimcinin hikâyesine yer verilen film, insanları dünyanın sonunun geldiğine ikna etmeye çalışan bilim insanlarının verdiği mücadeleyi konu almıştı. Veasna'nın kendi vücudunda olduğunu iddia ettiği kara delikler, uzayda bulunan ve hiçbir madde veya radyasyonun kaçamayacağı kadar büyük kütleli gök cisimleri olarak tanımlanıyor. Işık yaymadıkları için kara nokta olarak nitelenen bu kara delikler, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana geliyorlar ve çok büyük bir çekim kuvvetine sahip olmalarıyla biliniyorlar.