Dünya ‘Şampiyonu kullanıyorlar’

‘Şampiyonu kullanıyorlar’

24.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

F1’in eski patronu Ecclestone, rekortmen F1 pilotu Lewis Hamilton’ın ‘Siyahların Hayatı Önemlidir’ hareketi tarafından kullanıldığını öne sürdü. Ecclestone, “Bu hareket, Lewis Hamilton’ın imajı sayesinde büyük bir maddi destek görüyor. Ama bu paranın nereye gittiği de bilinmiyor” dedi.

‘Şampiyonu kullanıyorlar’

Ünlü otomobil yarışları Formula 1’in (F1) eski patronu Bernie Ecclestone, şampiyon İngiliz F1 pilotu Lewis Hamilton’ın siyahi hakları için mücadele eden ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Hayatı Önemlidir) hareketi tarafından kullanıldığını iddia etti. 90 yaşındaki İngiltere doğumlu Ecclestone, harekete destek için yarışlarda diz çöken ve ırkçılık karşıtı tişörtler giyen Lewis Hamilton’ın (36) babası Anthony Hamilton’ı aradığını açıkladı.

Haberin Devamı

‘Babasını uyardım’

Ecclestone şunları söyledi: “Anthony’ye oğlu Lewis Hamilton’ın dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundum. Çünkü Lewis, ‘Siyahların Hayatı Önemlidir’ hareketini yürüten insanlar tarafından çok güzel kullanılıyor. Bu hareketi yürütenler, Lewis’in onlar lehine oluşturduğu imaj sayesinde taraftarlarından maddi destek görüyor. Bu maddi destek, Lewis’in kazancından çok daha fazla. Gelgelelim harekete verilen maddi desteğin nerede harcandığı bilinmiyor.”

‘O tişörtleri yasaklardım’

Bernie Ecclestone, F1’in artık çok politik olduğu iddiasında da bulunarak şöyle konuştu: “Eğer hâlâ F1’in başında olsaydım, hiçbir yarışmacı yarışlarda ve kürsüde ırkçılık karşıtı tişörtler giyemezdi. Ben o tişörtleri yasaklardım. Yarışlardan önce bu tür diz çökme olayı da olamazdı.”

Haberin Devamı

‘Ecclestone cahilin teki’

Formula 1’de dünya şampiyonluğunu elde eden ilk siyahi pilot olan İngiliz yarışcı Lewis Hamilton ile Ecclestone arasında geçen yıl “ırksal eşitlik mücadelesi” üzerine bir tartışma yaşanmıştı. Hamilton, sporda ırk ayrımcılığı olmadığını iddia eden Ecclestone’u ‘cahil ve eğitimsiz’ olarak nitelendirmişti. Lewis Hamilton,
2006 yılında GP2 serisi  şampiyonluğundan sonra McLaren takımına transfer oldu. 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020 sezonlarında pilotlar şampiyonluğuna ulaştı. 2020 Türkiye Grand Prix’teki birinciliğinden sonra 7. kez dünya şampiyonu oldu. Hamilton, 2020’de İngiltere Kraliçesi’nin onur listesinde yer alıp ‘şövalye’ ilan edilmesiyle ‘Sir’ unvanına sahip oldu.