Dünya Ruslar Brezilyalı modeli Ukrayna'da öldürdü!

Ruslar Brezilyalı modeli Ukrayna'da öldürdü!

06.07.2022 - 09:36 | Son Güncellenme:

Putin'in en yakınında olan isimlerden biri olan Patruşev'in sözleri Moskova'nın hedefini apaçık ortaya koydu, cephe hattında can veren ismin kimliği ise dünya çapında yankı buldu.

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü

Ukrayna'daki kardeş şehirler Severodonetsk ve Lysychansk'ı haftalarca yoğun şekilde bombardımana tutarak işgal eden ve Lugansk'ın tamamını ele geçiren Rus birlikleri, beklendiği gibi Donetsk'e saldırıyor.

Haberin Devamı

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rus işgalcilerin Donetsk bölgesindeki Bakhmut, Seversk ve Slavyansk'ta ilerlediğini bildiriyor. Rus ordusunun Dolina ve Krasnopolye köylerine gerçekleştirdiği saldırılar başarısız oldu ve işgalciler geri püskürtüldü. Söz konusu köyler, İzyum'u Slavyansk ve Bakhmut'a bağlayan E40 otoyolunun kenarında, Donetsk ve Harkov sınırına yakın konumda.

Rus birlikleri Slavyansk'a saldırmak için Siverskyi Donetsk Nehri'nin güney kıyısındaki Krivaya Luka köyünü bombaladı.

Ukrayna ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada Donetsk ve Harkov arasında kalan Dolina'daki yeni Rus taarruzunun başarısız olduğunu duyurdu.

Rus işgalcilerin Slovyansk'taki bir pazar yerini top mermileriyle vurması sonucu en az iki kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Donetsk bölge valisi Pavlo Kirilenko, olaya tepkisini "Bu düpedüz terörizm!" sözleriyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Slovyansk Belediye Başkanı Vadim Lyakh ise, Facebook hesabından pazar yerinin alevler içindeki görüntüsünü paylaştı, halka sığınaklardan çıkmamaları uyarısında bulundu.

Lysychansk'tan batıya, Lugansk bölge sınırından ise Seversk'e ilerlemeyi deneyen Rus işgalciler, kavşak noktası Bakhmut'a ise iki farklı yönden ulaşmaya çalışıyor. Şehre yakın noktadaki Novoluganskoye ve Vershina köyleri Ruslar tarafından hedef alındı. Vershina'da şiddetli karşılık verilen Rus birlikleri geri çekilmek zorunda kaldı.

ISW, Rus birliklerinin E-40 otoyolunun yanı sıra kırsal yolları da ele geçirmeyi deniyor. Ana amaç, Bakhmut'a iki farklı yönden saldırıya geçebilmek.

LAKAPLARI 'GARSONLAR'


Amerikan New York Times gazetesi muhabirleri Andrew E. Kramer ve Maria Varenikova, Donbas'ta insansız topraklar gördüklerini bildiriyor. Savaştan önce 100 bin insanın yaşadığı Bakhmut sokaklarının şimdi ıssız olduğunu aktaran NYT muhabirleri, şehirden yalnızca ara ara askeri araçların geçtiğini belirtiyor. Dahası, Donetsk'in Ukrayna'nın kontrolü altındaki bölgelerinde yaşayanların yüzde 80'ini çoktan evlerini terk etti.

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü

New York Times, bölgede az da olsa işgali destekleyen ayrılıkçıların olduğunu ve söz konusu kişilerin halk arasında 'garsonlar' diye çağrıldığını kaydediyor.

Haberin Devamı

Rusların Donetsk'teki çabalarına karşın bölgenin güneybatısında Ukrayna ordusu karşı saldırıya geçti, Sladkoye köyü işgalcilerden geri alındı.

Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri Harkov çevresinde ise Rus ordusu savunmada. Karşı saldırı hamleleri boşa çıkarılan Rus birlikleri, kendilerini helikopterler, tanklar, topçu atışları ve roketlerle savunuyor.

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü


PUTİN'İN AMACI DEĞİŞMEDİ


ISW'ye göre, Rusya lideri Vladimir Putin'in ana hedefi halen Kiev yönetimini devirip Ukrayna'yı bir kukla ülkeye çevirmek. Putin'in en yakınında olan isimlerden biri, Rusya'da çok büyük etkiye sahip Güvenlik Konseyi'nin başındaki Nikolay Patruşev'in açıklamaları, Moskova'nın işgalin en başından bu yana belirlediği hedefe halen sadık olduğunu gösteriyor.

Patruşev, Ukrayna'yı askerden ve 'Naziler'den arındırıp tarafsız bir statüye kavuşturmak istediklerini söyledi. Bu, Kremlin'in Donetsk veya Lugansk'la sınırlı kalmayacağını, Ukrayna'da uzun bir savaşa hazırlandığını ortaya koyuyor. Putin ve çevresinin işgal için yaydığı yalanlar arasında, özellikle Ukrayna'yı 'Naziler'den temizlemek öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü


SIĞINAKTA DUMANDAN BOĞULDU


Rus işgaline karşı savaşmak için Ukrayna'ya giden Brezilyalı üç gönüllünün ise cephe hattında öldüğü bildiriliyor. Eski bir manken ve oyuncu olan Thalita do Valle, Harkov yakınlarında Ruslara karşı savaşırken hayatını kaybetti. Bir diğer Brezilyalı eski asker Douglas Burigo da kadın gönüllü Valle'yi kurtarmaya çalışırken yaşamını yitirdi.

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü

Brezilya medyası, iki gönüllünün saldırı sırasında bir sığınakta gizlendiğini, keskin nişancı Thalita do Valle'nin içeride çıkan yangın sonucu dumandan boğulduğunu yazdı. Brezilyalı gönüllülerin saklandığı sığınağa Rus füzelerinin isabet ettiği belirtiliyor.

Birkaç hafta önce Ukrayna ordusuna katılan 39 yaşındaki Thalito do Valle, daha önce Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a karış verilen savaşa katılmıştı.

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü

Gençlik yıllarında modellik ve oyunculuk yapan kadın, daha sonra hayvan hakları aktivisti olarak tanınmıştı.

Haberin Devamı

Sosyal medyada hayli popüler olan Thalita do Valle, Ukrayna'dan ilk paylaşımını 14 Haziran tarihinde yapmıştı.

Üçüncü Brezilyalı Andre Hack Bahi, Haziran ayı başlarında Rus saldırılarında öldürülmüştü.

Ruslar Brezilyalı modeli Ukraynada öldürdü


AVRUPA ÜLKESİNE ZORUNLU ASKERLİK GERİ GELİYOR


Rusların Ukrayna'ya saldırması, komşu ülkelerinde paniğe yol açmış durumda. Eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Letonya, zorunlu askerliği geri getirmeyi planlıyor.

Rus tehdidinden çekinen Riga yönetimi, 2006'da kaldırdığı zorunlu askerlik uygulamasını beş yıl içinde yeniden hayata geçirecek. Düzenlemenin kısa süre içinde parlamentoya sunulması bekleniyor.

Letonya'nın halihazırda 7 bin 500 profesyonel askeri bulunuyor, NATO üyesi ülkede 1500 de NATO askeri var.

Letonya Savunma Bakanı Artis Pabriks, "Rusya'nın davranışlarını değiştireceğine inanmak için hiçbir nedenimiz yok" diyor.

Yazarlar