Dünya Kurtarılan kasabada korkunç keşif! Canlı canlı gömmüşler...

Kurtarılan kasabada korkunç keşif! Canlı canlı gömmüşler...

05.10.2022 - 17:36 | Son Güncellenme:

Dört bölgeyi ihlak ettiğini duyuran Rusya'nın hezimetlerine her geçen gün yenileri eklenirken, yapılan korkunç bir keşif Rus ordusunun zulmünü gözler önüne serdi.

Kurtarılan kasabada korkunç keşif Canlı canlı gömmüşler...

Rusya'nın, sekiz aydır işgal altıda olan Ukrayna'da işlediği savaş suçlarına bir yenisi eklendi. Bugüne dek Buça ve İzyum'da karşılaşılan korkunç manzaraların ardından, bu kez de küçük bir kasaba olan Pisky-Rad'kivs'ki'de feci manzaralara rastlandı.

Haberin Devamı

İŞKENCE ODASI BULUNDU

Yetkililer, Ukrayna'da kurbanların dişlerinin çekildiği ve bazılarının diri diri gömüldüğü, Ruslara ait bir işkence odasının ortaya çıkarıldığını açıkladı. Korkunç keşif, Ukrayna'nın kuzeyinde, İzyum şehrinin yaklaşık 25 kilometre doğusundaki Pisky-Rad'kivs'ki kasabasında yapıldı.

Görüntüler, Ukraynalı yetkililerin bölgedeki kurbanlardan çekildiğini söylediği onlarca altın diş, kapak ve takma dişle dolu plastik bir kovayı gözler önüne serdi. Bir diğer görüntü, kurbanı keskin dumanı solumaya zorlamak için yanan bir bezle doldurulmuş bir gaz maskesi gösterilirken, yerel halk bazı kurbanların nasıl diri diri gömüldüğünü anlattı.

Kurtarılan kasabada korkunç keşif Canlı canlı gömmüşler...

TERK EDİLMİŞ BİNALARIN BODRUMUNDA BULUNDU

Buça ve İzyum'da toplu mezarların bulunmasının ardından gelen korkunç keşif, Rus askerlerinin ülkenin işgal altındaki bölgelerinde sivillere topluca işkence edip infaz etmesinin son örneği.

Haberin Devamı

Keşfedilen işkence odaları arasında, terk edilmiş hükümet binalarının bodrumlarına kurulanlar da yer alıyor. Bazılarında elleri bağlı cesetler, dizlerinde veya başlarının arkasında kurşun yaraları bulundu.

Bu tür yerlerden sağ kalanlar, haftalarca alıkonulduğunu ve sorgulandıkları sırasında düzenli olarak işkence gördüklerini, orduya veya hükümete bağlı Ukraynalıların isimlerini vermeleri emredilirken elektrik verildiğini anlatıyor.

Kasabanın bulunduğu Harkov bölgesinin baş müfettişi Serhii Bolvinov, bulunan en yeni işkence odalarının görüntülerini paylaştı. Bolvinov, şu ifadeleri kullandı:

Kurtarılan kasabada korkunç keşif Canlı canlı gömmüşler...

Komşular buradan sürekli çığlıklar duyuyordu. Araştırmacılar, köyde korkunç bir işkence odası buldu. Polis, buradaki diri diri gömülme ve zorla gaz maskesi kullanımı gibi işkencelerden haberdar değildi. İşkence odalarında, içi dişlerle dolu bir kutu da buldu.

Korkunç keşif, Ukrayna'nın hem kuzey hem de güneyde düzinelerce kasaba ve köyü Rus güçlerinden kurtarmasının ardından yapıldı.

Geçen ay Harkov'da neredeyse tüm eyaleti Ukrayna kontrolüne geri döndüren anı bir saldırının ardından birlikler, Rusları çoğu Oskil Nehri'nin doğusunda olmak üzere işgal ettikleri bölgelerden çıkarmayı başardı.

Salı günü, Ukrayna birlikleri daha doğuya, komşu Luhansk bölgesine girmeye çalışırken en az iki kasaba kurtarıldı. Acı keşiflerin yapıldığı bölge olan Pisky-Rad'kivs'ki, Oskil'in doğusunda aynı bölgede yer alıyor.

Haberin Devamı

PUTİN "SONSUZA KADAR RUSYA'NIN OLACAK" DEMİŞTİ

Bu arada Salı günü yüzlerce kilometre güneyde, Kiev'in birlikleri birkaç saat içinde Rus askerlerini kaçmaya zorladı ve Kremlin kısmi bir çöküş yaşadı. Bir gecede Rus birliklerinin kaçmasına neden olan eli bayraklı Ukrayna askerleri, yerel halk tarafından coşkuyla karşılandı. Ukrayna lideri Zelenskiy, bunun üzerine onlarca köy ve kasabanın Rus işgalinden kurtarıldığı müjdesini verdi.

Kurtarılan kasabada korkunç keşif Canlı canlı gömmüşler...

Herson'daki kazanımlar son derece önemli çünkü burası geçen hafta Putin'in "sonsuza kadar" Rusya'nın bir parçası olacağını söyleyerek ilhak ettiği dört bölgeden biriydi.

30 BİN RUS ASKERİ

Aynı zamanda, en iyi savaş birimlerinin büyük bir kısmının bulunduğu yerin Herson olduğu bildiriliyor. Analistlere göre bu noktada sayıları 30 bine yaklaşan Rus askeri bulunuyor. Bu nedenle buradaki yenilgi, Rus ordusunun şu anda işgal ettiği herhangi bir bölgeyi elinde tutmasını zorlaştıracak.

Ukrayna Ağustos ayının başından beri bölgeye saldırıyor ve bu haftaya kadar sadece küçük kazanımlar elde etmişti.