Dünya Japonya ile ilgili şaşırtan rapor

Japonya ile ilgili şaşırtan rapor

09.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Japonya’da Tokyo Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, ülkede 40 yaşın üzerindeki her 10 erkekten birinin bâkir olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar bu durumun nedenini sosyoekonomik koşullara bağlıyor

Japonya ile ilgili şaşırtan rapor

Uzmandan uyarı

Haberin Devamı

Tokyo Üniversitesi araştırmasında, Japon Nüfus Kurumu’nun verilerini kullandı. Araştırmada, Japonya’da 40 yaşın üzerindeki her 10 erkekten birinin bâkir olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, bu kişilerin hiç cinsellik yaşamamasını sosyoekonomik koşullara bağladı. Araştırmaya göre, düşük gelirlilerin bakir olma ihtimali, zenginlere oranla 20 kat fazla. Peter Ueda adlı araştırmacı, “Cinsel deneyimsizlik küçük düşürücü bir şey olarak görülmemeli” dedi.

Hayat koşulları

Ueda, “İş hayatı, yaşam tarzı, değerlerdeki değişim, ilişkilerden beklentilerin farklılaşması, aseksüelliğe neden olabilir. Cinsel deneyimsizliğin nedenlerini ve bu alandaki dinamiklerin nasıl değiştiğini anlamak için yeni araştırmalara ihtiyaç var” diye konuştu. Japonya’da daha önce hiç cinsel ilişki yaşamadığını söyleyen kadın ve erkeklerin oranının 1992’den bu yana iki katına çıktığı belirtildi. Bu yaş grubundaki Japonların bâkir olma olasılığı, bekaret oranının yüzde 1 ile yüzde 5 arasında olduğu İngiltere ve ABD’den 10 kat fazla.