Dünya İlham veren kadınlar

İlham veren kadınlar

08.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Barbie firması, dünya çapında önemli işlere imza atarak kendilerinden söz ettiren kadınların oyuncaklarını da üretiyor. Marka daha önce güzellik anlayışını dayattığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

İlham veren kadınlar

DIŞ HABERLER - Dünyaca ünlü ikonik oyuncak markası Barbie, özellikle kız çocuklarına belirli bir güzellik ve giyim anlayışını yansıttığı için uzun yıllardır eleştirilmesinin ardından ilham veren ünlü kadınların oyuncaklarını üretmeye başladı. 2018'de çıkardığı "Sheroes" (O kahramanlar) adlı seriyle birlikte Barbie, dünya genelinde önemli işlere imza atmış ünlü veya ünlü olmayan "ilham veren kadınların" oyuncaklarını üretti. Marka, bu koleksiyona yeni isimler eklemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Jennifer Lopez

Barbie, ABD’li şarkıcı Jennifer Lopez’in konser turnesinde giydiği Zuhair Murad tasarımı tulumuna sahip bir oyuncak bebeğini üretti.

Heidi Klum

Alman süper model ve televizyon sunucusu olan Heidi Klum’un bebeği Barbie’nin 50. yıl dönümü koleksiyonunun bir parçasıydı. Klum’un bebek versiyonu, pembe ışıltılı bir elbise ve altın topuklu ayakkabılar giyiyor.

İlham veren kadınlar

Frida Kahlo

Meksikalı ressam ve feminist ikon Frida Kahlo, Barbie’nin “İlham Veren Kadınlar” serisinin bir parçasıydı. Marka yaptığı açıklamada, “Barbie İlham Veren Kadınlar Frida Kahlo bebeği, Frida’nın sanat dünyasında ve kadınlar için yaptığı çığır açan başarıları, kahramanlığı ve uzun süreli katkılarını kutluyor” ifadesine yer vermişti.

Haberin Devamı

Grace Kelly

Monako Prensi Rainier III ile 1956’da evlenmesinin ardından “prenses” unvanını alan ABD’li aktris Grace Kelly’nin de Barbie bebeği üretildi. Kelly 1982’de trafik kazasında öldü.

Amelia Earhart

Barbie, Atlas Okyanusu’nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot olan ABD’li Amelia Earhart’ın bebeğini 2018’de “İlham Veren Kadınlar” serisinde piyasaya sürdü.

Ida B. Wells

Pulitzer ödüllü gazeteci ve sivil haklar aktivisti olan ABD’li Ida B. Wells, Barbie’nin “İlham Veren Kadınlar” serisine bu yıl eklendi. 1931’de hayatını kaybeden Wells, “The Memphis Free Speech and Headlight” adlı bir gazeteye sahipti ve araştırmacı gazeteciliği aracılığıyla Güney’deki linç ve ırkçılığın dehşetini gözler önüne serdi. Ayrıca Siyahi İnsanların Gelişmesi İçin Ulusal Birlik’in (NAACP) kuruluşunda yer aldı.

Samantha Cristoforetti

Geçen yıl 4 - 10 Ekim tarihleri arasındaki Dünya Uzay Haftası kutlamalarında Barbie, ilk İtalyan kadın Avrupa Uzay Ajansı astronotu olan Samantha Cristoforetti’nin Barbie versiyonunu üretti.