Dünya Evliliği bitiren 8 aylık ilişki

Evliliği bitiren 8 aylık ilişki

11.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengini Jeff Bezos ve eşi Mackenzie boşanıyor. Çiftin evliliklerini bitirme nedeninin Jeff Bezos’un eski sunucu Lauren Sanchez ile 8 aydır süren evlilik dışı ilişkisi olduğu ortaya çıktı

Evliliği bitiren 8 aylık ilişki

Fotoğrafları çekildi

Haberin Devamı

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos (54) ile 25 yıllık eşi yazar MacKenzie Bezos (48) sürpriz bir şekilde ayrılık kararı aldıklarını duyurmuştu. Ayrılığın en büyük nedeninin, dünyanın en zengini listesinde birinci sırada olan Bezos’un, 8 aydır eski Fox 11 sunucusu Lauren Sanchez’le (49) yaşadığı evlilik dışı ilişki olduğu ortaya çıktı. Boşanma kararı, National Enquirer dergisinin ikilinin birlikte çekilen fotoğrafları ve konuşmaları yayımlayacağını duyurmasından sonra geldi.

Eşi biliyordu

Derginin “144 milyon dolarlık çirkin boşanma” başlığıyla duyurduğu habere göre, helikopter pilotu da olan Sanchez ile Bezos’un ilişkisi geçen yıl haziranda başladı. Haftada en az üç kere gizli buluşan ikili, helikopter gezilerinden tırmanışlara kadar pek çok kez lüks tatillerde zaman geçirmiş. Kocasının ilişkisini MacKenzie’nin bildiği de iddia edildi. Çiftin 1’i evlatlık 4 çocuğu var.

Haberin Devamı

Evliliği bitiren 8 aylık ilişki

Zenginleştiren tazminatlar

- Fransız-Amerikalı iş adamı Alec ile Jocelyn Wildenstein 21 yıllık evliliğin ardından boşandı. Karısı 2.5 milyar dolarlık tazminatı peşin alırken sonraki 13 yılda her yıl için 100 milyon dolar alarak toplamda 3.8 milyar doların sahibi oldu.

- Gazeteci Maria Torv medya patronu Rupert’ten boşanırken 1.7 milyar dolarlık tazminat aldı.

- Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, 2009’da boşandığı Hırvat model Slavica Radic’e 1.2 milyar dolar ödedi.

- Las Vegas’ta casino’lar kralı Steve Wynn, Elaine Wynn ile 2 kez evlendi. 1963-1986 ve 1991-2010 yıllarında evli kalan çiftin boşanma tazminatı 1 milyar dolardı.

- Bob Johnson ve Sheila Johnson 1969 ile 2002 arasında evli kaldı. Birlikte Black Entertainment Television şirketini kurdu. Sheila Johnson, boşanırken 400 milyon dolar aldı.

- Oyuncu Mel Gibson, Robyn Moore’dan boşanırken neredeyse yarım milyar dolara yakın bir tazminat ödedi.

Bill Gates’e yarayacak

Jeff Bezos’un, 144 milyar dolarlık servetini eşiyle yarı yarıya bölüşmesi halinde “dünyanın en zenginler listesi” de değişecek. Böyle bir durumda Jeff Bezos’un “dünyanın en zengini” unvanını kaybederek, yerini bir kez daha Microsoft’un kurucusu Bill Gates’e bırakması muhtemel. Bezos ise listede 5. sıraya kadar gerileyebilir. Ayrıca malların bölünmesiyle MacKenzie de “dünyanın en zengin kadını” olabilir. Bloomberg’in Milyarderler Endeksi’ne göre Bill Gates’in serveti 93 milyar dolar.