Dünya Elon Musk'ın ikiz bebek sahip olduğu Shivon Zilis kimdir?

Elon Musk'ın ikiz bebek sahip olduğu Shivon Zilis kimdir?

07.07.2022 - 13:01 | Son Güncellenme:

Elon Musk, şarkıcı Grimes taşıyıcı anne aracılığıyla bebekleri dünyaya gelmeden yalnızca haftalar önce, üst düzey yöneticilerinden biriyle ikiz çocuk sahibi oldu.

Elon Muskın ikiz bebek sahip olduğu Shivon Zilis kimdir

51 yaşındaki Tesla CEO'su, Musk'ın beyin-makine arayüzü şirketi Neuralink'in 36 yaşındaki operasyon direktörü Shivon Zilis ile yaşadığı ilişkiden ikizleri oldu. Bu haberle birlikte Musk'ın bilinen dokuz çocuğu olduğu ortaya çıktı. Mahkeme belgelerine göre Musk ve Zilis, Nisan ayında 'babalarının soyadını almak ve annelerinin soyadını göbek adlarının bir parçası olarak içermek' için ikizlerin adlarının değiştirilmesi için bir dilekçe verdi.

Elon Muskın ikiz bebek sahip olduğu Shivon Zilis kimdir

Haberin Devamı

İkizler, Kasım ayında dünyaya geldi. Bu da Elon Musk ve sahne adı olarak Grimes'ı kullanan müzisyen Claire Boucher'ın ikinci çocuklarını Aralık ayında dünyaya getirmeden birkaç hafta önce doğduğu anlamına geliyor.

Insider'ın bildirdiğine göre, Kanada, Ontario'da doğan Zilis, 2015 yılında Musk ile ortaklaşa kurdukları yapay zeka araştırma ve dağıtım kar amacı gütmeyen kuruluş OpenAI aracılığıyla tanıştı. Yale Üniversitesi'nde ekonomi ve felsefe eğitimi alan Zilis, ayrıca kadın buz hokeyi takımında kaleci olarak görev yaptı.

Elon Muskın ikiz bebek sahip olduğu Shivon Zilis kimdir

2015 yılında Forbes dergisinin girişim sermayesi kategorisinde 30 Yaş Altı 30 listesinde yer alan Zilis, 2017 yılında da yapay zeka uzmanlığını Tesla'da kullanma şansını elde etti. "2013'te Prens Harry'ye teknoloji girişimleri hakkında bilgi vermem istendi" diyerek tweet atmış ve prensle birlikte bir fotoğrafını paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Zilis şu anda Neuralink için operasyonlar ve özel projeler direktörü olarka görev yapıyor. 2020'de Zilis, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Musk'ın Tesla'yı California'dan çıkarma kararını savunan bir tweet yayınlamıştı.

Elon Muskın ikiz bebek sahip olduğu Shivon Zilis kimdir