Dünya Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü! Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü! Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

05.10.2022 - 12:09 | Son Güncellenme:

1992 yılında yakalanana kadar 16 kişiyi vahşice öldürdü. Üzerlerinnde deneyler yaptı ve kurbanlarının bazılarını yedi. Tüyler ürperten seri katil parmaklıklar adrındayken onunla röportaj yapan ünlü gazeteci, neden kurbanlarından bazılarını yediğine açıklık getirdi.

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

Parmaklıklar ardında seri katil Jeffrey Dahmer ile röportaj yapan birkaç gazeteciden biri, 'Milwaukee Canavarı'nın neden kurbanlarının cesetlerini yediğini ve mide bulandırıcı suçlarına ve sıkıntılı çocukluğuna rağmen nasıl 'tamamen normal' göründüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Dahmer ile 1993'te CNN'nin Inside Edition programı için röportaj yapan Emmy ödüllü yapımcı Nancy Glass, Çarşamba günü Avustralya menşeli radyo programı Kyle ve Jackie O'ya açıklama yaparak abonelik tabanlı yayın servisinin hit filmi Monster'a konu olan katille geçirdiği zaman hakkında konuştu.

ANNESİ ONA KİMSENİN DOKUNMASINA İZİN VERMEDİ

Glass, "umutsuzca yalnız" Dahmer'la yazışmaya başlamadan önce ailesini nasıl tanıdığını açıkladı ve bu, Dahmer'ın 1978 ile 1991 yılları arasında neden 17 genç erkeği öldürdüğünü anlamasını ve cesetlerinden bazılarını yediğini keşfetmesini sağladı. Glass, Dahmer'ın annesi Joyce Flint'in o doğduktan sonra "bezini değiştirmek dışında" kimsenin oğluna dokunmasına izin vermemesi nedeniyle "bağ kurma sorunları" yaşadığını söyledi.

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

Haberin Devamı

Radyo sunucusu Jackie 'O' Henderson, yazışmaları veya hapishane görüşmeleri sırasında Dahmer'a hiç empati duyup duymadığını sorduğunda, Glass "Hayır" cevabını verdi. Dahmer'la arasında her zaman profesyonel mesafeyi koruduğunu ve yargıda bulunmadığını açıkladı. Bu Glass için herhangi bir halk figürüyle yaptığı röportajlardan farklı değildi:

Sen kaç kişiyle röportaj yapıyorsun? Temelde ben de seninle aynıyım. Çok profesyonel bir bakış açısından bakıyoruz. Bir politikacıyla röportaj yaparken dikkatlisin, değil mi? Yargılamıyorsun. Ama soruyu sor ki dinleyen herkes yargılayabilsin. Ve bu benim işimdi.

KURBANLARINI NEDEN YEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Glass ayrıca, sonunda Dahmer ile hapishanede tanışmadan önce 'ailesini nasıl tanıdığından' da bahsetti:

Birkaç yıldır aileyle iç içeydim. Ve baba Lionel Dahmer hiçbir zaman Jeffrey ile ilgili bir şeylerin ters gittiğini düşünmedi. Bunu hiç fark etmedi. Hapishanede Dahmer'ın ailesi tarafından bana yazmasına izin verildikten sonra, cevap yazdı ve sonra konuşmaya başladık.

Jeffrey Dahmer, insanların onu terk etmesi fikrine takıntılı hale geldi. Ve çarpık zihninde, kurbanlarını yemenin sonsuza kadar onunla birlikte olacakları anlamına geldiğine inanıyordu. Glass, "Onları yemeyi seçtiğini çünkü onun bir parçası olmalarını istediğini söyledi" diye açıkladı ve ekledi:

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

Çok çaresizdi, çaresizce yalnızdı ve eşcinsel olmaktan çok utanıyordu.

KATİLİN EN KORKUNÇ YANINI AÇIKLADI

Glass'a göre Dahmer ile ilgili en korkutucu kısım, tamamen normal görünüyor olmasıydı. Ünlü gazeteci, "Bu korkunç" dedi ve ekledi:

Garipti. Yani, benimle konuşma şeklinin çok düşünceli olduğunu duyabilirsiniz. Sorularımı düşünüp taşınarak yanıtladı. Ama o bir psikopat. Bana, yaptıkları için üzgün olduğunu söylüyor. Ama o bir psikopat. Bu kelimelerin ne anlama geldiğini bile bilmiyor.

Glass ayrıca, 2000 yılında ölen Dahmer'in annesinin, oğluna hamileyken 17 reçeteli ilaçtan oluşan bir "ilaç kokteyli" aldığını ve bunun, oğlunun çarpık zihinsel durumuna katkıda bulunmuş olabileceğini de ortaya koydu.

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

Glass'ın anlattığına göre, Dahmer 18 yaşındayken boşanmış olan ebeveynlerinin, oğulları hapishanede 34 yaşındayken dövülerek öldürüldüğünde verdiği tepki çok ama çok tuhaftı. Babası Lionel, oğlunun genç yaştaki ölümü nedeniyle özellikle üzüldü, çünkü Dahmer'ın 'hapishanedeki insanlara Hıristiyanlığı aşılamasını istiyordu ancak bu şansı bulamadı.

Haberin Devamı

Suçlarından dolayı 16 kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Dahmer, cezaevinden Glass'a Tanrı hakkında yazacaktı.

KAFALARINDA DELİKLER AÇTI

Görünüşe göre, mide bulandırıcı suçlarına rağmen cennete gidip gitmeyeceğini düşünüyordu ve her gün parmaklıklar ardında ölmek için dua etti.

Glass, radyo programı sunucuları Kyle ve Jackie O'ya şöyle anlattı:

Ona cennete mi cehenneme mi gideceğini sordum. Ve dedi ki, 'Bu iyi bir soru'. Ölmek istedi. Bütün gece ayakta kaldı ve bütün gün uyudu çünkü tutkularını hayata geçiremiyordu. Yani gerçekten ölmek istedi. Ve sonunda biri, mahkûm Christopher Scarver, onu öldürene kadar onu öldürdü.

Glass, Dahmer'ın ilk cinayetinin kaza olduğunu söyledi. Ancak psikopat katil daha sonra "zombiler yapmak" istedi ve diğerlerini önceden tasarlanmış bir şekilde öldürdü.

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

İnsanlara uyuşturucu enjekte etti. Bazılarının kafalarında delikler açtı ve zombi yaratmak istediği için ne bulduysa her şeye asit döktü.

REKOR ÜSTÜNE REKOR

Ryan Murphy tarafından yaratılan dizi, sadece iki hafta içinde yayınlandığı platformda tüm zamanların en popüler dokuzuncu İngilizce dizisi oldu. "Monster", Variety'ye göre dizinin 10 bölümünün tamamını izleyen en az 56 milyon hane ile şimdiye kadar 496,1 milyon saat görüntülendi.

Haberin Devamı

Yayıncı, programlarının popülaritesini ilk 28 günde izlenen saatleri sayarak ölçüyor; bu da, şovun listede daha da yüksek bir yer elde etmek için hala 16 günü olduğu anlamına geliyor.

POLİSİN BÜYÜK HATALARI FELAKET GETİRDİ

"Milwaukee yamyamı" olarak bilinen seri katili Evan Peters'ın canlandırdığı gösteri, yayınlandığından bu yana İngilizce diziler listesinde bir numarayı elinde tutuyor ve aynı zamanda bir hafta içinde en çok izlenen ikinci İngilizce dizi oldu. Listenin birinci sırasında ise Stranger Things'in 4. sezonu bulunuyor.

Dünyanın konuştuğu seri katilin gizemi çözüldü Kurbanlarını neden yediğini açıkladı...

Dizi, Dahmer'in hikayesini kurbanlarının bakış açısından yeniden anlatıyor ve Wisconsin polisinin yamyamlık ve nekrofili eylemleriyle ulusal manşetlere çıkan ünlü toplu katil soruşturmasını ele alırken yaptığı büyük hataları gözler önüne seriyor.

Dahmer, 1992'de 16 cinayetten hüküm giydi ve 16 ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 1994 yılının Kasım ayında, Portage, Wisconsin'deki Columbia Islah Kurumu'nda bir başka mahkûm olan Christopher Scarver tarafından metal bir çubukla dövülerek öldürüldü.

Haberin Devamı

Dahmer'ın tüyler ürpertici hikayesi, Jeremy Renner'ın başrolü oynadığı 2002 yapımı Dahmer filminde anlatılmıştı. Daha sonra 2017 yılında, "Arkadaşım Dahmer" filminde Ross Lynch, Dahmer'in gençliğibi canlandırdı.