Dünya Arkasından saldırıp tuvalete çekmeye çalıştı... Seri katilin habercisi!

Arkasından saldırıp tuvalete çekmeye çalıştı... Seri katilin habercisi!

14.06.2022 - 13:51 | Son Güncellenme:

Yıllar önce gerçekleşen korkunç olay, aslında iki genç kıza yapılan vahşi saldırının habercisiydi. 40 yaşındaki kadına arkadan saldırıp onu tuvalete çekmeye çalıştı. Aldığı ceza yetersiz olunca ise yıllar sonra dehşet saçtı.

Arkasından saldırıp tuvalete çekmeye çalıştı... Seri katilin habercisi

Wendy Davis, Mayıs 1990'da Perth kentinin batısındaki Nedlands'deki Hollywood Geri Dönüş Hastanesi'nin palyatif bakım ünitesinde yas danışmanı olarak kıdemli bir pozisyonda çalışan, 40 yaşında bir sosyal hizmet uzmanıydı.

Haberin Devamı

TUVALETİ KULLANMAK İSTEDİ

Davis, o günleri "Hayatımın baharındaydım. Üç genç kızının annesiydim, mutlu bir evliliğim vardı ve beslediğim iki büyük Rottweiler ve birkaç kediyle keyifli bir şekilde yaşıyordum. Son derece normal bir hayattı" diyerek anlatıyor.

Ancak Edwards, Davis'in ofisine ayak bastığında her şey değişti ve bir daha eskisi gibi olmadı. O sırada Edwards, şimdiki adı Telstra olan Telecom şirketi için çalışıyordu ve hastanede çalışan bir ekibin parçasıydı.

Arkasından saldırıp tuvalete çekmeye çalıştı... Seri katilin habercisi

Davis, tanışmalarını "Tuvaleti kullanıp kullanamayacağını sordu" diyerek anlatıyor: "Hastanede bir sürü şey oluyordu, biraz homurdandım başımı salladım ve işime geri döndüm."

'KALEMİMİ DÜŞÜRDÜM' YALANI

Davis, Edwards'ın arkasından hareket ettiğini, tuvaleti sifonu çektiğini ve sonra koğuş kapısına gittiğini duydu. Daha sonra geri döndü ve Davis'ten, düşürdüğünü söylediği bir kalemi tuvaletten almak için izin istedi.

Haberin Devamı

"Bunun biraz garip olduğunu düşündüm. Ve sonra kendi kendime tuvaletten çok hızlı çıktığını düşündüm. Ardından bir bez yüzüme dolandı ve sandalyeme çekildim ve öyle bir güçle tuvalete doğru çekildim ki hayatımda hiç böyle bir şey hissetmedim. O kumaşta bir şey olduğunu ve ilk birkaç saniye öleceğimi sandım. Bu hissi tarif bile edemiyorum. Bunun hayatımın sonu olduğundan emindim."

Davis, boynundan çekildiğini hatırladı. "Nefes almam gerekti ve kumaşın üzerinde hiçbir şey olmadığını fark ettim. Hala hayattaydım. İşte o zaman gerçekten savaşmaya başladım."

TUVALETE SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞTI

Bir boğuşma başladı, bu sırada sandalye düştü ve Davis, yüzünün Edwards'ın gömleğine, kolları ona dolanmış olarak ezildiğini hatırladı:

"Tuvalete çok yakındık, beni çekip sürüklüyordu, sol bacağımla yapabildiğim kadar sert tekme attım, gerçekten çok sert."

Edwards aniden Davis'in gitmesine izin verdi ve kadın geriye düştü, doğrudan ona baktı. Adam ona "Üzgünüm, üzgünüm, üzgünüm" dedi.

"Ofisten kaçtım. Bir ayakkabım var, diğeri ise ayakkabım yoktu. Hırkam üzerimden sarkıyordu."

Toplamda yaklaşık 10 saniye süren saldırı, Davis'in boynunda morluklar ve hayatı boyunca sürecek bir travma bıraktı. Edwards ise, cebinde Telekom çalışanlarının kullandığı bir kabloyla bulundu. Davis'i tuvalete çekmeye çalıştığını bir güvenlik görevlisine itiraf etmesine rağmen, adi saldırı ile suçlandı. Suçunu kabul etti ve 1990'da iki yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı.

Arkasından saldırıp tuvalete çekmeye çalıştı... Seri katilin habercisi

Saldırının her zaman vahşi ve cinsel amaçlı olduğunu hisseden Davis, Edwards'ın cinayet davası sırasında Hollywood Hastanesi saldırısının ardından bir yıl boyunca seks suçluları tedavi programına katılmasının emredildiğini keşfetti. Davis, "Tecavüz veya daha kötüsüyle karşı karşıya olduğumun fazlasıyla farkındaydım" dedi ve ekledi: "Bunu doğrulamak için yeterli kanıt olmadığı söylendi.

Haberin Devamı

KORKUNÇ İHMAL

WA Polisi ve Telecom, saldırganın o sırada meydana gelen 'ilişki sorunları' göz önüne alındığında olayı 'küçük', 'tek seferlik', 'karakter dışı' ve 'açıklanabilir' olarak nitelendirmişti.

Ofiste çalışmaya devam edemeyecek kadar sarsılmış olan Davis, yıllardır sürdürdüğü ve sevdiği işi bıraktı. Sonraki yıllarda evliliği bozuldu ve Davis bunu kısmen, saldırı sonrsında yaşadığı uykusuzluk ve korkunç anksiyeteye bağlıyor. "Çok travmatize oldum. Kişisel ilişkilerim etkilendi. Kİmseye güvenmemeye başladım ve saldırıdan sonra desteklenmiş hissetmedim" dedi.

BİR DE TERFİ ALDI!

Edwards ise, saldırıdan sonra işini sürdürmekle kalmadı, önümüzdeki yıllarda iki kez terfi etmeye devam edecekti. Davis, başa çıkma yolunun anıları gömmek olduğunu söyledi ve “Bunun hakkında düşünmedim, bunun hakkında konuşmadım” dedi.

Haberin Devamı

Aralık 2016'da, saldırıdan iki buçuk yıl sonra, WA Polisinden gelen bir çağrı, Davis'i anılarıyla yüzleşmeye zorladı. Polis eski suçlar arasındaki olası bağlantıları araştırıyordu ve Hollywood Hastanesi saldırısıyla giderek daha fazla ilgilenmeye başlamıştı. Davis, "Sonunda, 2016'da Edwards tutuklandığında, gömdmeyi başarabildiğimi düşündüğüm tüm travmalar, intikamla kükreyerek geri geldi" dedi.

TARİHİN EN UZUN DAVALARINDAN

1996'dan 1997'ye kadar gerçekleşen Claremont seri cinayetleri, Avustralya tarihindeki en uzun süreli ve en pahalı cinayet davalarından birine neden oldu. 24 Eylül 2020'de Bradley Robert Edwards, 23 yaşındaki Jane Rimmer ve 27 yaşındaki Ciara Glennon'u kasten öldürmekten suçlu bulundu. Edwards'ı, kalıntıları henüz bulunamayan 18 yaşındaki Sarah Spiers cinayetinden mahkum etmek için yeterli kanıt yoktu. Edwards ayrıca, 1988 ve 1995'te iki genç kıza saldırmakla suçlandı. İkinci suç, Claremont yakınlarındaki Karrakatta Mezarlığı'nda 17 yaşındaki bir gencin vahşice kaçırılması ve tecavüz edilmesini içeriyordu.

Haberin Devamı

YILLAR SONRA GELEN YÜZLEŞME

İki buçuk yıllık duruşma boyunca Davis, düzenli olarak dedektiflere ve WA Polisine bilgi vermeye çağrıldı. Takvimler 3 Aralık 2019'u gösterdiğinde ise Davis, WA Bölge Mahkemesinde saldırıyla ilgili ifade verdi. "Edwards'la yüzleşebildiğimi, mahkemedeki herkesin söylediklerime inandığını ve ne kadar korkunç olduğunu anladığını, ilk kez doğru dürüst dinlendiğimi ve onaylandığımı hissettim" dedi. Ancak Davis'e ihtiyaç duyulduğunu ve ihtiyacı olan gerçek arınmayı sağlayan şey kitabının yazılmasıydı.

Arkasından saldırıp tuvalete çekmeye çalıştı... Seri katilin habercisi

Davis, kaleme aldığı sayfalar boyunca, Edwards'ın 1990'da kendisine yönelik saldırısı ciddiye alınsaydı Claremont cinayetlerinin önlenebileceği ihtimalini yansıttı. Davis, "Kadınların cinsel saldırı veya herhangi bir şiddet türü hakkında konuştuklarında dinlenmeleri çok ama çok önemli" dedi. Kitabındaki son cümleler ta mda bunu anlatıyor: "O zamanlar elimden gelenin en iyisini yaptım, ama kimse dinlemiyordu. Tek umudum, şimdi daha iyi dinliyor olmamız."