Dünya Almanya'da trenlere 'öpüşme kabinleri' geliyor: Özel ve gizli sohbetlere imkan sağlıyor

Almanya'da trenlere 'öpüşme kabinleri' geliyor: Özel ve gizli sohbetlere imkan sağlıyor

20.04.2024 - 16:17 | Son Güncellenme:

Alman yetkililer, yüksek hızlı trenleri için yeni oturma planlarını tanıttı. 'Öpüşme kabinleri' olarak adlandırılan yeni tasarımın, tek bir düğmeye basarak daha fazla mahremiyet sağlayacağı bildiriliyor. 

Almanyada trenlere öpüşme kabinleri geliyor: Özel ve gizli sohbetlere imkan sağlıyor

Alman tren işletmecisi Deutsche Bahn, yolcuların buzlucamın arkasında 'kucaklaşabileceği' yeni kabinleri kullanıma sokmayı planladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Deutsche Bahn'ın Intercity Express (ICE) yüksek hızlı trenleri için önerilen oturma fikri Çarşamba günü başkent Berlin'de tanıtıldı. Yolcular, 2m x 70 cm ölçülerindeki iki kişilik kabinin camını, yalnızca bir düğmeye basarak şeffaftan buzluya çevirebilecek.

Deutsche Bahn, tasarımın kompartımanlarda seyahat edenlerin 'tren koltuğunu önemli ölçüde daha fazla mahremiyete sahip şahsi bir alana' dönüştürebileceği anlamına geldiğini kaydetti.

Özel koltuklar hareket halindeyken görüntülü görüşme yapmak opsiyonu da sunarken, Alman basını tasarımı 'öpüşme kabinleri' diyerek tanımladı ve okuyucuların isim seçmesi için bir anket dahi oluşturdu. 'Kucaklaşma kompartımanı' ve 'kucaklaşma odası' listenin başında yer alan isimler oldu.

Haberin Devamı

'KORUNAKLI BİR ORTAMDA GİZLİ BİR SOHBET İMKANI'

Deutsche Bahn'ın yönetim kurulu üyesi Michael Peterson, Bild gazetesine verdiği demeçte şöyle konuştu:

"Bunlar korunaklı bir ortamda özel ve gizli sohbetlere imkan sağlıyor."

Peterson, kabinlerin halihazırda farklı tip yolcular tarafından test edildiğinin de altını çizdi. Diğer tasarım planları arasında koltuk rezervasyonu yaptırmamış yolcular için dijital bir ekranın devreye sokulması planlanıyor. Bu sayede yolcular, özel bir kabinden, tuvaleti veya restoranı ziyaret etmek üzere ayrıldıklarında koltuklarını dolu olarak işaretleyebilecek. 

Yolculara, sakinleştirici kokular sağlayan kapı girişleri ve istasyon asansörleri için bir koku düğmesi de sunulacak. Demiryolu işletmecisinin bu değişiklikleri ne zaman uygulayabileceği ise henüz doğrulanmadı.