Dünya ABD'li general skandala imza attı! Konuyu bir anda Türkiye'ye bağladı: Teröristleri bombalamaları bizi zora sokuyor

ABD'li general skandala imza attı! Konuyu bir anda Türkiye'ye bağladı: Teröristleri bombalamaları bizi zora sokuyor

30.01.2024 - 10:19 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas arasındaki savaşta İran'ın DEAŞ'ı tekrar diriltmek için çalıştığını belirten ABD'nin Suriye'de görev alan generallerinden Joel Vowell, konuyu bir anda İran'dan Türkiye'ye bağladı ve skandal sözler söyledi.

ABDli general skandala imza attı Konuyu bir anda Türkiyeye bağladı: Teröristleri bombalamaları bizi zora sokuyor

İsrail-Hamas arasındaki savaşa vekil güçleriyle dahil olan İran, hem Husiler hem de Hizbullah üzerinden Orta Doğu'da ABD ve İsrail'e defalarca saldırı düzenledi. Irak'taki ABD askerleri savaşın başından bu yana 100'den fazla kez hedef alındı. Dört aylık süreçteki en ölümcül saldırı ise geçtiğimiz günlerde Ürdün'de gerçekleşti. Washington'un 'Tower 22' isimli askeri üssünü drone ile hedef alan savaşçılar üç ABD askerini öldürdü. Dünyayı şoke eden saldırıya ise ABD Başkanı Joe Biden yanıt verme sözü verdi.
Kesinleşmemiş iddialara göre saldırı drone'u Tower 22 üssüne, ABD İHA'sının iniş yaptığı sırada yaklaştı ve askerler bu iki İHA'yı karıştırdı. Tahran'ın arkasında olduğu saldırının başladığı ülke ise Irak.

Haberin Devamı

Times gazetesine konuşan ve ABD'nin DEAŞ'a karşı verdiği savaşın komutanı Tümgeneral Joel Vowell ise savaşın başlamasından sonra son üç ay içinde terör örgütünün şüpheli saldırılarında yüzde 200'lük bir artış yaşandığını bildirdi ve bunun nedenini İran'a bağladı. Vovwell, özellikle son 60 günde DEAŞ'ın atağa kalktığını ve Suriye'de daha aktif olduğunu belirtti ve ekledi:

"DEAŞ militanları İran'ın istediği gibi hareket ediyor. Bizi bölgeden uzaklaştırmak istiyorlar"

ABDli general skandala imza attı Konuyu bir anda Türkiyeye bağladı: Teröristleri bombalamaları bizi zora sokuyor

5000 MİLİTANLI HAPİSHANEYE SALDIRI

Vowell ayrıca 16 Ocak tarihinde Suriye'nin kuzeyindeki DEAŞ'a ev sahipliği yapan en büyük hapishaneye bir saldırı düzenlendiğini ve bunun da İran bağlantılı olduğunu öne sürdü. 5000 militanın kaldığı hapishanede ağır hasar meydana gelirken birçok militanın da bölgeden kaçtığı düşünülüyor. Vowell ise bu konuyla ilgili şöyle diyor:

Haberin Devamı

"Eğer hapishaneden kaçmayı başarırlarsa, bir gecede yeniden bir ordu kurabilirler. Onların tek amacı da bu"

ABDli general skandala imza attı Konuyu bir anda Türkiyeye bağladı: Teröristleri bombalamaları bizi zora sokuyor

TÜRKİYE'YE DİL UZATTI

Açıklamalarının devamında Türkiye'nin bölgede DEAŞ ile savaşan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi sık sık bombaladığını belirten Vowell, "Bu ciddi bir sorun. Türkiye, NATO'da ortağımız ancak terör sorununun peşinden gidiyor. Bu nedenle Türk ordusu bizim operasyon kabiliyetimizi önemli ölçüde zora sokuyor" ifadesini kullandı.