Dünya ABD ve Çin arasındaki uçuşlar artırılıyor

ABD ve Çin arasındaki uçuşlar artırılıyor

04.05.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

ABD, Çinli havayolu şirketlerinin karşılıklı olarak sefer sayılarını arttırmasına onay verecek. Yapılan açıklamada, karşılıklı yapılacak sefer sayısının haftada 8’den 12’ye çıkarılacağı duyuruldu.

ABD ve Çin arasındaki uçuşlar artırılıyor

 Benzer şekilde ABD’li havayolu şirketleri de aynı oranda uçuşu Çin ve Amerika arasında yapacaklar. Her ne kadar sefer sayısı 8’den 12’ye çıkarak yüzde 50 artacak olsa da sefer sayıları salgın öncesinde 150 civarında olan karşılıklı uçuş sayısından halen çok uzak durumda.

Haberin Devamı

SINIRLARI MART AYINDA AÇTILAR

ABD Ulaştırma Dairesi tarafından yapılan açıklamada, artışla birlikte ABD ve Çin arasındaki hava yolculuğu pazarını yeniden açmak ve genişletmek olduğu ifade edildi. Çin, 3 yıl boyunca uyguladığı sıkı COVID-19 kapanmaları sonrasında bu yıl Mart ayında sınırlarını yeniden turistlere açma kararı almıştı.

Hali hazırda Amerikan havayolu şirketlerinden American Airlines, United Airlines ve Delta Airlines ABD’den Çin’e direkt uçuşlar yapıyorlar. Çin’den de Xiamen Airlines, Air China ve China Southern Airlines ve China Eastern Airlines şirketleri ABD’ye direkt uçuşlar yapıyorlar.

ABD Ulaştırma Dairesi ayrıca salgın nedeniyle durdurulan Şangay ve Texas arasındaki uçuşlara da iki ek daha yapıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

RUS HAVA SAHASI KULLANILMIYOR

Öte yandan Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle gerek ABD’li havayolu şirketleri uçuş rotaları üzerinde Rusya hava sahasını kullanmıyorlar.

Bu da ABD’li şirketlerin daha uzun uçuşlar yapmasına ve maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Şubat ayında ABD’li iki senatör Biden yönetimine bir mektup yazarak Çin ve diğer ülke havayollarının da Rusya üzerinden uçuşlarının yasaklanmasını talep ettiler.