Y Harfiyle Başlayan Atasözleri Yarası Olan Gocunur

Yarası Olan Gocunur

28.11.2020 - 03:49 | Son Güncellenme:

Yarası Olan Gocunur atasözü, çok fazla kullanılmakta olan bir atasözü olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük yaşantı içerisinde oldukça sık olarak rastladığımız yarası olan gocunur atasözünün tam olarak anlamını öğrenmek isteyen kişiler olabilir. Yarası olan gocunur atasözünün anlamı nedir? Yarası olan gocunur atasözünün açıklaması ve konusu nedir? Siz de sorularınızın cevaplarını merak ediyorsanız sizler için derledik.

Yarası Olan Gocunur

Yarası olan gocunur atasözü, olumsuz bir söz söylendiği zaman bu sözü gerçekten de o davranışı gerçekleştirmiş olan kişi üstüne alınır. Bu anlamda kullanılmakta olan bir atasözüdür. TDK'ya göre yarası olan gocunur atasözü hangi durumlarda kullanılır? Siz de öğrenerek en doğru şekilde kullanabilirsiniz.

Yarası Olan Gocunur Atasözünün Anlamı Ne Demek?

Yarası olan gocunur, herhangi bir işe sebep olan ve bu işten sorumlu olan kişinin kusurlu olan kişi aranırken telaşlandığını ifade etmek için kullanılan bir atasözüdür. Suçlu olan kişiler kendilerini bu şekilde belli eder. Böyle durumlarda yarası olan gocunur atasözü kullanılır.

Kısaca Atasözü Açıklaması

Hatalı olan kişiler sorumlu aranırken, davranışları ile bunu belli ederler.

 

Yazarlar