Cadde Yeşilçam'ın usta oyuncularından Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

17.02.2024 - 15:40 | Son Güncellenme:

Asıl adı Lütfiye Dumrul olan, 'Ağır Roman', 'Kapıcılar Kralı' ve 'Serseri Kabadayı' gibi yapımlarda yer almış usta oyuncu Seva Ferdağ, hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 150'den fazla filmde rol alan Ferdağ'ın ölüm haberini, Film-San Vakfı duyurdu.

Yeşilçamın usta oyuncularından Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında yaşama veda etti. Uzun süredir hastalıkla mücadele eden oyuncunun sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde vefat ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Ünlü ismin ölüm haberini Film-San Vakfı, "Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasıyla verdi.

Yeşilçamın usta oyuncularından Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?

1958 yılında çektiği 'O Günden Sonra' ilk filmindeki başarısızlık sonucu Almanya'ya yerleşen Ferdağ, ablasının ısrarlarıyla yeniden sinemada yer almak üzere 1963'te Türkiye'ye dönmüştü. 'Azrailin Habercisi' filmiyle beklemediği bir ilgi gören sanatçı, vamp rolleriyle arka arkaya birçok filmde yer almıştı.

Yeşilçamın usta oyuncularından Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

150'DEN FAZLA FİLMDE YER ALDI

Salon komedileri ve 'sabun köpüğü' diye tabir edilen filmlerde başrol, daha kalıcı filmlerde ise yardımcı kadın oyuncu rollerinde oynayan Sevda Ferdağ, Türk filmlerine ilginin azaldığı bir dönemde geçinebilmek için sahneye çıkarak (1968) şarkı söylemişti. 150'yi aşkın sinema filminde rol alan sinema emekçisi, yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı 'Kapıcılar Kralı' (1976) adlı yapımda da yer almıştı.