Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BAYRAMDA İstanbul turu
“Uzun bayram tatillerinde İstanbul boşalıyor, yollar bomboş, insanlar rahat rahat dolaşabiliyor” diyenlerdenseniz, yanılıyorsunuz… Tıpkı benim gibi! Bayramın ikinci günü İstanbul’da ilk durağım, Bebek oldu. Semtte o kadar çok yerli ve yabancı turist gördüm ki, bu kadarını beklemiyordum.

KADIKÖY’DE ÇİYA
BAYRAMDA İstanbul turu
En yoğun gözlemlediğim bölge Kadıköy çarşıydı. Adım atacak yer yoktu. Her mekan tıklım tıklımdı. Mekanların dolu olmasına en çok sevinenlerdenim. Çiya Sofrası’nda pazı sarmasından içli köfteye, etli enginar ve yuvarlamaya, kireç kaymaklı kabak tatlısına varıncaya kadar çoğu lezzeti denedik. Çiya’nın sahibi ve şefi Musa Dağdeviren, Anadolu’nun sır lezzetlerini başarıyla uygulayan bir isim. Yıllardır çizgisini hiç bozmadan işini sürdürüyor.

Karaköy’de mürver
Karaköy’ün yıldızı Galataport’tan sonra daha da parlayacak ama kaliteli mekanların açılması yükseliş trendini zaten başlatmış. Mürver, buraya ivme katan mekanlardan... Akşam yemeği için erken bir saatte gittiğimizde bile doluluk oranı çok iyi olan Mürver ilerleyen saatlerde tıklım tıklımdı.
Kuru cacık (isli yoğurt, köz sarımsak ve salatalık turşusu ile), Konya koyun tereyağı, kuzu tandır, Trakya kıvırcık (kemiğinde fırınlanmış kuzu, Antakya firik, acılı komposto ve tuzlu yoğurt eşliğinde) ve çıtır kokoreç çok lezzetliydi. Yanık sütlaç sunumuyla beraber farklılık yarattı. Sunumlar ve servis çok başarılıydı. Fiyat kalite oranı da makul olan Mürver, semtin gözbebeği...

Darüşşafaka’da balık
Darüşşafaka Cemiyeti’nde Pelin Bozkurt Bilgiç’in düzenlediği sağlıklı mutfak atölyelerinin bu seneki son etkinliğinde çocuklar, oyuncu Duygu Sarışın ile birlikte somonlu lezzetler hazırladı. Darüşşafaka Cemiyeti’nde F16 pilotluğundan helikopter mühendisliğine, gastronomi uzmanlığından cerrahlığa kadar farklı idealleri olan gençler, her yıl Bilgiç’le buluşuyor ve birlikte sağlıklı menüler hazırlıyor. Bu yılın son mutfak atölyesi buluşmasında, somonlar gençlerin enerjisiyle lezzetli yemeklere dönüştü. Fırında renkli biberli somon, pancar ve portakal suyu ile pişmiş somondan, avokadolu krem peynirli somon füme rulolarına kadar detaylı tarifleri gençler büyük bir ustalıkla hazırlayıp, keyifle yediler.
İstanbul’un her dönem farklı bir güzelliği var. Bayramlardaki tadı ise apayrı...

BAYRAMDA İstanbul turu