Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizinin hikayesi hazır. Bu kendini belli ediyor. Şu an 22 karakteri var ve yenileri ekleniyor. Mesela Merdan karakteri. Tecrübeli oyuncu Cezmi Baskın oynuyor. Ilgaz’ın dedesi dolandırıcılık suçuyla hapishanede yatmaktadır. Merdan yılların kurdu... Her alemin adamı... Şimdi onun hikayesi başladı. Her bir karakterin ortak olan ya da kendi başına ilerleyen hikayeleri yaratılıyor. Evet iki saatin üstünde dizinin sakız misali uzayan halleri oluyor. Zaman zaman karakterlerin güçlü öyküleri yerini sıradan bir hale bırakabiliyor.

Haberin Devamı

Pars ile Ceylin olsaydı!

Şahsen iki savcımızın “Haydi işleri beraber kovalayalım” durumlarından hoşnut olmadım. O ilk başlardaki çekişmelerinin bir gizemi vardı mesela. Ceylin giderek avukatlık ile dedektiflik arasında bir tercih yapmalı diye düşünüyorum.

Komiser Eren kıvamda mesela. Tam komiser. Her zaman iddia ederim savcılık kıyafeti Pars’ta vücut buluyor (Mehmet Yılmaz Ak). Kaan Urgancıoğlu sanki başka rolde olmalıydı. Başrole star isim arandığından olacak, o seçilmiş. Ama bir Pars ile Ceylin mesela daha ilginç olabilirmiş. Hüseyin Avni Danyal, Uğur Polat mesela, cuk oturmuşlar.

İLGİNÇ, TUTABİLİR

Ev ahalisinin bazen ‘garip bir şekilde izlenir’ dizileri oluyor. ‘Annemizi Saklarken’i ilk yayınlandığında yarım bıraktılar. Tekrarına denk geldiklerinde geçtiğimiz pazar inanılmaz, oturup öyle kaldılar. Beğenmekle alakalı değil. Bir şey çekiyor, bu gerçek. Hizmetçiyi tanımadılar... Ama o önemli bir isim. Bizim eğlence dünyamızın bir tarihi Güngör Bayrak.

70’li yıllarda bir büyük otelin ‘Kahveci Güzeli’ halinden Erkan Özerman’ın keşfi ile şarkıcılığa başladı hem de Maksim’de. Sonra ‘Leydi Güngör Bayrak’ unvanını aldı. Böyle bir hikaye kısaca geçtik. Şimdi Melek rolünde karşımızda.

Bir başka konuşulan konu Yeşim Ceren Bozoğlu oldu. ‘O Hayat Benim’i izlemişti ev ahalisi. İşte ‘garip ama seyrediyoruz’ dizilerine örnekti. İki farklı fiziksel durum. Ev ahalisi “Zayıflamış bir de operasyonlar olmuş, şaşıracak bir şey yok” dediler. Senarist Sırma Yanık. ‘Yerli telenovela’ işini bilir. İkinci bölümde bakalım dizi kendini fark ettirecek mi? Bu arada çok mu arandı ismi?