Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘Mother’ ile ‘Women’... Japon Nippon TV’nin dizileri. Bizde Med Yapım tarafından uyarlaması yapıldı; ‘Anne’ ile’Kızım’... Nippon TV, sanırım ummadığı bir dönüş aldı. Japon Yapımcılar Birliği de bunu gördü. Nippon TV yapımcısı Hisahi Tsugi’ye bir ödül verdi. Japon kültürünü yurt dışında tanıtıma katkısı, bu ödülün verilmesinde büyük rol oynadı. Haberde her iki dizinin Türkiye’de hit olduğu ve uyarlamalarının

TÜRKİYE’DE UYARLANDI, ÖDÜLÜ KAPTI
34 ülkeye satıldığının altı çizildi. Tsugi de yaptığı konuşmada Türkiye’deki uyarlamalarındaki başarıları için saygı ve minnetlerini gönderdiğini söyledi. Sanırım bu ödül aslında Türkiye’deki uyarlama başarıları sonucu verildi.
Netflix 30 dilde yayınlıyor
Netflix, 190 ülkede aboneleri var. Geçen yıl 80 milyondu, bu sene 149 milyon kişiye ulaşması bekleniyor. Dizi, film belgesel vs... Her ülkede nasıl anlaşılacak? Bugün dizi ve filmler için tam 30 dilde alt yazı hazırlanıyor. ‘La Casa de Papel’ ve ‘Dark’ en çok dile çevrilen diziler.

KÜRTAJA YASAK VARSA, ÇEKİM YOK
ABD’nin Georgia eyaleti, dizi ve filmler için setleriyle meşhur bir yer. Tam 92 bin aile, bu işten ekmek kazanıyor. Şimdi bir tehlike sinyali var. Eyalette kürtaj yasak. Bu konuda hassas olan Netflix, bundan böyle Georgia’da çalışmayı istemediğini açıklamış. Bakalım film ve dizi sektörünün önemli şirketleri ne yapacak?