Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ekrandaki projelerin finallerine doğru yolculuk başladı. Yeni sezon dizilerin de çekimleri devam ediyor. Onlardan biri, ‘Kod Adı Oğlum’... Peki nedir hikayesi? Her şey yolunda giderken, ünlü bir cerrahın oğlunun başına milyonda bir görülen hastalık gelir. Bu dertten kurtarmak için cerrahın ne kadar ileri gidebileceğini sorgulayacak bir proje... Aynı zamanda bir cerrahın yer altı suç imparatorluğuna çekilişinin de öyküsü... Hikaye, heyecan verici. Şimdiden hayal edebiliyorum olabilecekleri... Peki kimler oynuyor?

Haberin Devamı

‘KOD ADI OĞLUM’ GELİYOR

Cerrah rolünde kim var?

Barış Falay, cerrah rolüne seçilmiş. Kendisini tek geçerim, listemdedir. Başrolü kiminle paylaşıyor? ‘Poyraz Karayel’in Eda’sı, Funda Eryiğit‘le... O soğuk istihbarat görevlisi haliyle pek bir etkiliydi. Eryiğit, dizi sektörümüzün ‘başarılı kadın oyuncular’ listesinde yerini almış biri isim. ‘Şampuan saç güzeli’ kontenjanından girmiyor dizilere... Başrol oyunculuğu nu hak ediyor.

‘KOD ADI OĞLUM’ GELİYOR

Yetenekli çocuk oyuncu

Dizinin çocuk oyuncusu cerrahın oğlu rolünde Alihan Türkdemir var. ‘Dolunay’daki Türkdemir, tatlı çocuk ve güzel bir yetenek. ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’de birinci Mustafa’nın küçüklüğünü oynamıştı. ‘Dolunay’daki sahneleriyle ilgili şöyle yazmıştım: “Türkdemir, dizide ‘Başrollerden biriyim’ diyor. Bulut, kazada anne ve babasını kaybetti. Kendisi yaralı kurtuldu. Hastanede Nazlı ziyaretine geldi ona, ‘Biliyor musun annem ölmüş’ dedi ve ağlayarak sarıldı. Gözyaşının olmadığı bir dizimiz yok. Hepsinin amacı, ağlatmak. Bulut’un annesini kaybetmenin ızdırabını bizlere yansıtabilmesi, yüzlerce ağlak sahnenin gelip geçtiği dizi sektörünün, nadir etkileyici işlerinden biri oldu.” Bu dizide de başarılı bir performans göstereceğine inanıyorum. Görüldüğü üzere, konusu ve oyuncularıyla gelecek sezonun merakla beklenen projeleri arasına giriyor. Bütün yapımlar için geçerli olan sorun, onlar için de geçerli; uzun dizi süresi... Öyle bir tuzak ki, her şey yolunda giderken, bu uzunluk projeyi aniden yerle bir edebiliyor.

DİZİNİN STAR İSMİ KİM?

İstanbul’da annemlerin evindeydik. Onlar ‘İstanbullu Gelin’i izliyorlar. Yeni bölüm 21.00 gibi başladı. Saat 23.30, hâlâ bitmedi. Annemin uykusu çoktan geldi, bizim içimiz bayıldı. İnsan hikayelerinin yoğunluğu, bu kadar süreyi kaldırmıyor. Dizinin starı, tartışmasız İpek Bilgin (Esma)...