Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Adı üstünde haber kanalı. Her akşam canlı yayın ve tartışma programları var. ‘Bu kadar çok haber kanalı olup, bu kadar çok tartışma programı olan başka bir ülke televizyonu var mı?’ hep merak etmişimdir. Bunu gören biri diyebilir ki, “Ne ülke halk dünyayı yakından takip ediyor. Yüz çiçek açıyor, bin fikir yarışıyor.” Öyle bilin, öyle söyleyin derim. Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalar olacağı akşamüstü biliniyor. Dövizin durumu malum, borsa malum, pahalılık filan malum. Konu bunlarla ilgili tabii ki. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamayı yaptı, biz haber kanallarında geziniyoruz. Gözden bir ikisi kaçmış olabilir ama saydığım kadarıyla, CNN Türk’te bir ekonomist, Halk TV’de bir ekonomi programı yapan uzman bir isim ve eski Merkez Bankası Başkanı, TRT Haber’de iki ekonomist gördüm, o kadar. Diğerleri? Her akşamın hazır ve nazır kadrolarından oluşan tayfaydı. Ev ahalisi, “Dizi gibi doların durumunu izledik” dediler.

Haberin Devamı

‘OĞLUM’ DİZİSİNDE BAŞROL KİMDE?

Ay Yapım’ın ‘fakir çocuk ile zengin çocuk hayatları’ dizisi ‘Oğlum’da başrolde kim olacak haberleri geliyor. Başrolde Demet Evgar düşünüldüğü sonra Canan Ergüder ile anlaşma yapıldığı dile getirildi. Şimdi de başrolde Songül Öden’in oynayacağı haberi yayıldı.

EKRANDA EKONOMİST YOKTU

AİLE DEĞERLERİ ÜZERİNE

Gayrimeşru ilişkilerin masumane gösterildiği, toplumsal manada olumsuz bir kavram olan ‘metres’ kelimesinin normalleştirildiği sahnelerin olduğu gerekçesiyle ‘Yasak Elma’ya, ceza verilmiş. Bu metres hali bazen olumsuz oluyor bazen, ‘Hayat arkadaşı’ sosuyla normal karşılanıyor. Bir de gündüz kuşağında ‘hayli normalleşen türlü çeşitli ilişkiler’ yumağını izlemiyor muyuz? Bir gazetenin üçüncü sayfa haberine baktım geçenlerde boydan boya kadına şiddetiyle doluydu. Hayatın gerçeğindeki aile değerleri zaten almış başını gitmiş...

Nedir bu toplumun genel ahlak kavramı? İzlediklerimiz mi, yaşadıklarımız mı?