Cadde Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor!

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor!

08.03.2024 - 08:35 | Son Güncellenme:

Sıla Gençoğlu, sahne kostümlerini Kansersiz Yaşam Derneği’ne bağışladı. Kostümleri düzenlenen özel davette sergilenen Sıla, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaptığı bağışla ve gelecek projeleriyle ilgili konuşan Sıla, hangi duygularla şarkı yazdığı sorusu üzerine dikkat çeken bir yanıt verdi.

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

Ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu, sahne kostümlerini Kansersiz Yaşam Derneği’nin 'Aile Yaşam Desteği' projesi kapsamında bağışlayarak, kanser hastası çocukların eğitimine katkıda bulundu. Sıla’nın kostümleri önceki gün Kulis Maslak’ta Kansersiz Yaşam Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen özel bir davetle sergilendi.

Haberin Devamı

Sanat ve cemiyet dünyasının ilgi gösterdiği iyilik davetinde Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz kanser hastalarına yaptığı katkı için Sıla’ya teşekkür plaketi sundu.

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

"İYİLİK VE SAĞLIK DİLİYORUM"

Derneğin web sitesi üzerinden yapılacak bağışlar ile yeni sahiplerine ulaşacak kostümler hakkında konuşan ünlü isim; “Sahnede mutlulukla giydiğim kostümlerimin iyiliğe dönüşmesine vesile olmaktan dolayı çok mutluyum. Kanser hastalığının zorlukları ile mücadele eden ailelere iyilik ve sağlık diliyorum” dedi.

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

Sanatçı, yaptıkları iş birliği hakkındaki duygularını ise şu sözlerle dile getirdi:

Bizim geçen yıl başlattığımız bir iş birliği bu. Baktık ki arz-talep ilişkisi iyi gidiyor, öyle olunca çoğaltmak istedik kostümleri. Ne kadar insana uzanırsa elimiz, ne kadar çok çocuğun hayatına değebilirsek o kadar iyi. Halihazırda şu an 55 kostüm var. Yapılacak bağışlarla kıyafetler sahiplenilebilecek. Benim her zaman söylediğim bir şey var yıllardır; ışıklar bize yanıyor, şanı şöhreti birazcık bu tip şeylerde kullanmak önemli. Böyle bir sürü konu var, bu onlardan bir tanesi sadece. Elimizi ne kadar uzatabilir ve taşın altına koyabilirsek o kadar iyidir.

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

"BİR ÇILGINLIK YAPIP ALBÜME GİRECEĞİM"

Geçtiğimiz günlerde çıkardığı ‘Zahmet Olmazsa’ şarkısı hakkında da konuşan Sıla, yeni bir albüm çalışmasına başlayacağını duyurup; "Ben açıkçası kaygı gütmeksizin eski bir şarkıyı canlandırmak adına, sayfa arasında kalmaması adına çıkarmıştım. Yalın bir şekilde servis ettik aslında dinleyicinin kulağı herhalde özlemiş, epeydir yeni bir şey yapmıyordum. Ay sonu tekrar bir şarkı daha çıkacak. Birazcık teklileri hızlandırma niyetim var. Sonra yine bir çılgınlık yapıp albüme gireceğim" dedi.

Haberin Devamı

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

Şarkıların kolay harcanıp tükenmemesi için genelde tek şarkılık işler yaptıklarını da sözlerine ekleyen sanatçı, bu durumun maddiyatla ilgisi olmadığını söyleyip şöyle devam etti:

Çok hızlı bir tüketim var malumunuz. Öyle olduğu zaman şarkı da dört duvarı aşacaksa biraz attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değsin istiyoruz. Harcanmaması ve kolay tükenmemesi adına birazcık şarkılarımızı teker teker servis etmeyi uygun görüyoruz. Benim dinleyicim fazladan şarkı dinlemeye birazcık teşne olduğu için çok şarkı ve albüm dinlemeyi tercih ediyor. Ben şarkılarını kendi yazan biri olduğum için için başka masraflar var, daha manevi masraflar. Çok hızlı tükendiği için ve duygularımız boşa gitmesin diye.

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

"SEZEN AKSU BU ÜLKENİN KÜLTÜR MİRASIDIR"

Sezen Aksu’nun tahtını alacak kişi olarak gösterilmesiyle ilgili soruya Sıla, "Tabii ki herkesin kendi kimliği var. Çok hoşuma gidiyor bunu duymak, Sezen’i çok sever ve sayarım, bu ülkenin kültür mirasıdır. Ben de kendi yolumda umarım onun kadar başarılı ve anılan biri olurum" yanıtını verdi.

Sıla: Başınıza nerede, ne zaman, ne geleceği hiç belli olmuyor

"ÇOK FAZLA TÜYO VEREMEM"

Sıla hangi duygularla şarkı yazdığı sorusu üzerine ise "Duygu açısından çok fazla tüyo veremem, çünkü birazcık orası karanlık. Nerede, ne zaman, başınıza ne geleceği hiç belli olmuyor, ilham açısından konuşuyorum bunu. Turne halindeyken ağırlık olarak otel odalarında camdan dışarı bakarken yolculuk esnasında yazarız. Duygunun tetiği çok önemlidir ama duygularla değil kelimelerle yazılır. Gördüğünüz bir tabela bile etkileyebilir sizi, ya da birinin üzerinde gördüğünüz gömlek. Oradan yola çıkıp yazmaya başlarsınız ve yol sizi bulur" yanıtını verdi.