Cadde Robert Downey Jr.'ın Oscar romantizmi! 'Bu bizim düğün gecemiz gibi'

Robert Downey Jr.'ın Oscar romantizmi! 'Bu bizim düğün gecemiz gibi'

12.03.2024 - 13:04 | Son Güncellenme:

İlk atom bombasının geliştirilme sürecini konu alan 'Oppenheimer', Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen 96'ncı Oscar Töreni'ne damga vurdu. BAFTA ve Altın Küre ödüllü Robert Downey Jr., yedi dalda zirveye çıkan film ile ilk kez Oscar heykelciği kazandı. Oyuncu, eşi Susan Downey ile törenin reklam arasında yaşadıkları samimi bir anı paylaştı.

Robert Downey Jr.ın Oscar romantizmi Bu bizim düğün gecemiz gibi

1992 yapımı 'Chaplin' filmindeki başrolü ve 2008 yapımı 'Tropic Thunder'daki yardımcı oyuncu performansıyla iki Oscar adaylığı elde eden Robert Downey Jr., aralarında 'American Fiction'la Sterling K. Brown, 'Killers of the Flower Moon'la Robert De Niro, 'Barbie'yle Ryan Gosling ve 'Poor Things'le Mark Ruffalo'nun da bulunduğu zorlu 96'ncı Oscar rekabetinden zaferle ayrılmayı başardı.

Haberin Devamı

50 yılı aşkın süredir oyunculuk yapan deneyimli aktör, Christopher Nolan imzalı 'Oppenheimer'daki 'Lewis Strauss' rolüyle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında ilk Akademi ödülünü kazandı. Hollywood yıldızı, Oscar'a layık görüldükten sonra eşi Susan Downey ile yaşadığı romantik bir anı paylaştı.

Robert Downey Jr.ın Oscar romantizmi Bu bizim düğün gecemiz gibi

"BENİ HAYATA DÖNDÜRDÜ"

Robert, Oscar töreninde yaptığı konuşmada, "Korkunç çocukluğuma ve Akademi'ye teşekkür etmek istiyorum" dedi. Uyuşturucuyu tamamen bırakması konusunda kendisine inanan ve desteğini hiç esirgemeyen eşine de teşekkür eden ABD'li aktör, kendisini hayata döndürdüğü için Susan Downey'e övgüler yağdırdı.

"OSCAR GECESİNİN EN İYİ KISMI"

Marvel sinematik evreninde hayat verdiği 'Tony Stark' karakteriyle hafızalara kazınan 'Iron Man' (Demir Adam) yıldızı, eşi Susan'la 'düğün gecesi gibi hissettiren' romantik bir an yaşadı. People dergisine konuşan oyuncu, 'gecenin en iyi kısmı' olarak nitelendirdiği anın, Oscar törenindeki bir reklam arası sırasında gerçekleştiğini söyledi.

Haberin Devamı

Eşimle 'Bu gece gözümüz birbirimizin üzerinde olsun' dedik. Çünkü bu bizim düğün gecemiz gibiydi. Birbirine sevgili olduğunu belli eden iki dinozor gibi kafalarımızı dokundurduk. Ve bu harikaydı.

Robert Downey Jr.ın Oscar romantizmi Bu bizim düğün gecemiz gibi

İKİ EVLİLİK, ÜÇ ÇOCUK

Model Deborah Falconer ile 1992'de dünyaevine giren ve Indio adında bir oğlu olan Robert Downey Jr, uyuşturucu kullanımı ve kaotik davranışları artınca 2004 yılında boşandı. Daha önce yaptığı bir açıklamada herkesin uyuşturucu kullandığı bir ailede büyüdüğünü itiraf eden oyuncu, 2003'te yapımcı Susan Levin ile bir film setinde tanıştı. Susan, Robert'ın kötü alışkanlığını tamamen bırakacağının sözünü aldıktan sonra evliliğe ikna olmuştu.

İkili, nişanlandıktan yaklaşık iki yıl sonra, 27 Ağustos 2005 tarihinde hayatlarını birleştirdi. Ünlü çift, oğulları Exton Elias Downey'i 7 Şubat 2012'de, kızları Avri Roel Downey'i ise 4 Kasım 2014'te kucaklarına aldı.

Robert Downey Jr.ın Oscar romantizmi Bu bizim düğün gecemiz gibi

"AŞKIMIZ HALA ÇİÇEK AÇIYOR"

Dünyaca ünlü ABD'li aktör, Susan Downey ile 18'inci evlilik yıl dönümlerinde dikkat çeken bir paylaşıma imza atmıştı. Düğün pozlarının aynısını veren çiftten Susan Downey, düğün çiçeği yerine bu kez eline ayçiçekleri tutmuştu. Robert Downey Jr ise eşinin kulağına aşk sözcükleri fısıldamıştı.

Robert Downey Jr.ın Oscar romantizmi Bu bizim düğün gecemiz gibi

Robert Downey Jr, 6 milyondan fazla beğeni ve çok sayıda yorum alan Instagram gönderisine, "18 yıl... Aşkımız hâlâ çiçek açıyor" mesajını yazmıştı.