R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gözden geçirmeyi bekleyen pek çok konu var. Sevgili okurlar, bugün Yengeç burcunda gerçekleşen dolunaya baktığımızda ilişkilerimizin, karşılıklı beklentilerin vurgulandığı günlerden geçtiğimizi görüyoruz. Yeni yıl yeni değerlendirmeler ve muhasebelerle başlıyor. Belirli sonuçlar görüyoruz ve bir karar vermemiz gerekiyor. Ancak Merkür’ün 18 Ocak’a kadar geri harekette olduğunu unutmayalım. Nitekim Merkür Güneş ile de iç birleşme yapıyor. Görüşmeler, anlaşmalar, süregelen işlerde bazı eksikler, gecikmeler ve yanlışlıklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yengeç’teki dolunay hassas olduğumuz konulara duygusal bir ayna görevi görmekte. Ay’ın bulunduğu derecede de yine Merkür önem kazanmakta. Sözlerimize, düşüncelerimize daha dikkatli bakalım. Belki gizli kalan şeyler, çok rahat görülemeyen, hatta konuşulamayan durumlar olabilir. Dolunaylar duygusal enerjimizin zirve yaptığı farkındalık zamanları olduğu için kendimizi bir değişim içinde bulabiliriz. Uranüs’ün bize sağlayabileceği uyanışlar, sezgiler pek çok şeyin olduğu gibi kalmayacağını ancak akılsızca tepkileri de dengede tutmanın çok doğru olduğunu hatırlatıyor. Aşkta ve yakın beraberliklerimizde daha farklı ve bireysel davranma eğiliminde olabiliriz. Yine bu dolunay tutkulu olduğumuz, yaratıcı konulara bile daha özgün, bağımsız bir tavırla yaklaşabileceğimizi anlatıyor.

Yükselene göre

Eğer yükselen burcunuz Koç ise evde ve ailevi konularda, yerleşiminize ilişkin konularda önemli sonuçlar ve muhasebeler içindesiniz. Tek başınıza karar vermeniz zor olacağı için, daha dengeli bir tutum içinde olmaya çalışmalısınız. Boğa ise bir evrak, görüşme ve iletişimle ilgili bir konuda, eğitim ya da uzakları ilgilendiren bir alanda sonuçlar gündeme gelebilir. Çalışma ve işinizle ilgili işler, düzen ve sağlık konularına daha fazla odaklanabilirsiniz. İkizler ise maddi durumunuz ve kaynaklarınız, harcamalarınız konusunda belirli değerlendirmeler içindesiniz. Sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili bir konu, yaratıcı bir uğraş da dikkat çekebilir. Yengeç ise kişisel açıdan önemli bir durum, bir niyet ve başlangıçlar dikkat çekiyor. Karşılıklı bir konu ya da ailenizi, ev hayatınızı ilgilendiren koşullar da sizi faal kılmakta. Aslan ise sizi duygusal açıdan bağlayan, gizli ya da uğraştırıcı olabilecek bazı sonuçlar söz konusu. Yakın çevreniz, kardeşler ya da iletişim açısından ilgilenmeniz gereken koşullar gündeme gelebilir. Başak ise ailevi bir beklenti, gelecek yönünde sizi etkileyen, belki çocuklarla ilgili bir konu söz konusu. Olayların maddi yönü ve harcama gerektiren koşullar da gündeminize gelebilir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise hem işinizi, hem de ailenizi ilgilendiren önemli olaylar ve sonuçlar dikkat çekiyor. Bugünlerde yeni girişimlerde bulunabilir, kendinizi daha çok ifade etme imkanı bulabileceksiniz. Akrep ise uzaklar, eğitsel işler ya da medyaya yönelik işlerde bazı sonuçlar elde edebilir. Kontrol edilemeyen durumlar da söz konusu. Yay ise ailece bağlayıcı konular, bazı endişeler ya da ortaklı işler gündeme gelebilir. Geleceğe yönelik beklentiler önemli bir yer tutabilir. Oğlak’lar açısından evlilik, ilişkiler ve ortaklı işlerde önemli sonuçlar var. Kariyeriniz ve sorumluluklar açısından dikkat çekici adımlar yaşanabilir. Saka ise iş ve çalışma konuları, zaman alan işler ve uğraşlar öne çıkmakta. Uzaklar, yabancılar, eğitim ya da medya konularında daha çok şey yapabileceksiniz. Balık ise sevdikleriniz, aileniz ve çocuklarla ilgili konular gündeme gelmekte. Ayrıca çevresel açıdan ortaklı durumlar, duygusal açıdan bağlayıcı sonuçlar olabilir.

Haberin Devamı

Burcunuza göre

Koç: Eve odaklanabilirsiniz. Sizi duygusal açıdan meşgul eden konularla daha çok ilgilenebilirsiniz. Alınganlıklara kapılmamalısınız.

Boğa: Bugün ziyaretler, hareket ve konuşmalar açısından verimli geçebilir. Hassasiyetlerinizi daha iyi anlatabilirsiniz.

İkizler: Alışveriş yapıyorsanız gerçekçi olmaya bakın. Parasal konularda, harcamalarınızda dalgalanma olabilir. Eve yönelik harcamalar önemli.

Yengeç: Burcunuzda dolunay gerçekleşirken gayretli ama kırılgan da olabilirsiniz. Evinizi, sevdiklerinize yönelik daha girişken olabilirsiniz.

Aslan: Duygusal yönden sizi bağlayan konular, geçmişten kaynaklanan durumlar var. Olaylara daha tarafsız yaklaşmanız iyi olacak.

Başak: Sevdiklerinizle bir arada olmak ya da eve yönelik bir konu üzerinde düşünmek söz konusu. Arkadaşlarla bir arada olmak da güzel.

Terazi: Bugün kararsızlıklar gündeme gelebilir. Aslında evinizi, ailenizi ilgilendiren konularda çok şey yapabilirsiniz. Etki altındasınız.

Akrep: Ay, Yengeç burcunda dolunaydayken yolculuklar, eğitsel uğraşlar hayatınıza yeni şeyler katabilir. Hareketsiz kalmamalısınız.

Yay: Bugün sizi duygusal açıdan etkileyen konular olabilir. Eve ait konularda daha endişeli de olabilirsiniz. Şartları aşırı zorlamamalısınız.

Oğlak: Karşıt burcunuzda gerçekleşen dolunay evlilik hayatına ve arkadaşlıklara vurgu yapıyor. Beklentilerinizde gerçekçi olmaya bakın.

Saka: Yengeç’te dolunay var. Tamamlanması gereken işler ve sorumluluklar olabilir. Eve yönelik konular da uğraştırabilir.

Balık: Yaratıcılığınızı daha iyi ifade edebileceğiniz akıcı bir gündesiniz. Ancak aşkta sakin olun. Duygular iyice öne çıkacak.