R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mars düzgün hareketine döndü. Bu, ne anlama geliyor? Sevgili okurlar, mücadele ve savaş gezegeni Mars 2022’nin 20 Ağustos’undan bu yana İkizler burcunda yer alıyor. 30 Ekim’de bu burçta geri gitmeye başladıktan sonra, iki gün önce, 12 Ocak’ta düzgün hareketine döndü ancak 25 Mart’a kadar da yine İkizler burcunda kalacak.

Bu uzun sürede Mars, iletişimin, hareketin, sözlerin ve yazışmaların önemli olduğu konularda sıkıntılara, sürtüşmelere ve ilerleyememeye, engellere neden oldu. Mars bu burçta özellikle anlaşılmak, iletişim kurmak yönünde tartışmalara, kavgalara ve kopmalara yol açtı. Kimi zaman çift durumlar, güvenilmezlik ve hileli, hatta gizli durumlar bile ilişkilere, görüşmelere ve iletişimimize zarar verdi. Ancak bugünlerde Mars’ın düzgün harekete dönmesi ile yaşadıklarımızı daha iyi anlamlandırabiliriz zira Mars geri giderken eyleme geçmek ve istediğimiz yönde karar almak da zordu. Sizler de 2022 Ağustos’unda gündeminize gelen bazı aksamalara, sorunlara ve bugüne kadar devam etmiş olan olaylara, koşullara bakınız. Ağustostan itibaren gündeme gelen bu engelleyici koşulları soğukkanlı bir kararlılıkla anlamaya, çözmeye başlayabilirsiniz. Aşağıdaki bilgileri Ağustos’tan bu yana yaşıyor olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yükselene göre

Eğer yükselen burcunuz Koç ise çevrenizdekilerle iletişimde, kardeşlerle, eğitim, yazışmalar, evraklar ya da hareket gerektiren konularda sorunlar ve sürtüşmeler, çatışmalar vardı. Şimdi düşüncelerinizi ve iletişiminizi daha kararlı şekilde ortaya koyabilirsiniz. Boğa ise harcamalar, işe yönelik masraflar, birikimlerinizi ilgilendiren konularda fazladan harcamalar ve kayıplar gündeme gelmiş olabilir. Şimdi işe yönelik alanda yeni kararlar verebileceksiniz. İkizler ise girişimlerinde, niyetlerinde, önemli projelerinde gecikmeler, beklemeler ve kararsızlıklar yaşadı. İlişkiler alanında sabırsızlıklar vardı. Artık kararlarını gözden geçirip yeni bir yön arayışına girebilirler. Yengeç ise gizli kalan, tam göremedikleri, arka planda iş çeviren kişiler ya da gizli düşmanlıklarla karşılaşmış olabilir. Psikolojik engeller de mümkün. Şimdi bazı şeyleri daha net görmeye başlayabilirler. Aslan ise gruplar, arkadaşlıklar içinde problemler, tartışmalar ve hedeflerde gecikmeler yaşamış olabilirler. Takım çalışmalarında olumsuzluklar yaşandı. Bugünlerde gelecek hedeflerini yeniden ele alabilirler. Başak ise iş hayatında problemler, tartışmalar, daha fazla rekabet ve mücadele ile karşılaştı. Üstlerle ilişkiler, sorumluluklar daha yorucu oldu. Artık yeni kararlar ve ilerleme mümkün.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise fikirler, inançlarla ilgili kavgalar, uzaklarla ya da yabancılarla ilgili konularda problemler, gecikmeler, medya, eğitim gibi konularda zorluklarla karşılaştılar. Şimdi bu durumları çözümlemek daha kolay. Akrep ise endişeler, korkular, çift durumlardan kaynaklanan koşullar, kimi zaman ortaklı işlerde, yatırımlar yüzünden maddi kayıplar yaşamış olabilirler. Bu koşulları daha iyi halletme yoluna gidebilecekler.

Yay ise evlilikte, karşılıklı konularda, davalar içinde problemler, kavgalar ve açık düşmanlıklarla karşılaştılar. Bedene yönelik sıkıntılar dahi yaşanmış olabilir. İstekleri yönünde daha hızlı adımlar atabilecekler. Oğlak ise iş ortamında problemler, tartışmalar, anlaşmazlıklar, sağlık, düzen ve çalışanlarla ilgili sorunlarla daha sık karşılaştı. Bu dönemde engellerden daha hızlı şekilde kurtulabilecekler. Saka’lar aşkta, sevdikleri ile ilgili konularda, çocuklarla ilgili ya da içinde spekülasyon, riskli yatırım ve gereksiz harcamalarla ilgili problemler, kayıplar yaşamış olabilirler. Şimdi bu konuları toparlama aşamasındalar. Balık ise evde daha fazla geçirdi ve iş hayatındaki hedeflerden uzak kaldı. Eve, yerleşime, güvenliğe ilişkin sorunlar, evde ya da aile ile ilgili meşguliyet, gayrimenkullerle ilgili konular yüzünden daha fazla gerildi ve zaman kaybetti. Tekrar bir toparlanma ve yön kazanma aşamasına gelebilirler.