R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İş ve sorumluluklarımız açısından yeni bir dönem başlıyor. Sevgili okurlar, 2023’te gündemimize gelen önemli transitlerden birisi sorumluluklar ve sınırlarla ilgili Satürn’ün 7 Mart’ta Balık burcuna ilerlemesi olacak. Bu transit kariyer hayatımızı etkileyen sonuçlar getirecek. Satürn bu transitini en son 14 Şubat 2026’da tamamlayacak. Aşağıda sizler için yükselen burcunuza göre gündeme gelebilecek bazı önemli noktaları özetlemeye çalıştım.

Bu gezegen karmanın yöneticisi olarak da adlandırılır. Şimdiye kadar yaptıklarımızın, eylemlerimizin bir bilançosunu ve sonuçlarını bize açıklar. Satürn ruhun bu dünyadaki enkarnasyon nedeni, ne yapmak üzere, hangi ödevlerle burada olduğumuz ile yakından ilişkilidir. Satürn, Balık burcunda fedakârlık ve karşılıksız hizmeti öne çıkaran, kendi psikolojimize, ruhsal hayatımıza yönelerek kabullenme öğreten unsurlar taşır. Çoğu zaman bu süreçte ruhsal dersler, kimi acılar ama hayata daha anlayışlı gözlerle bakacağımız dersler kazanırız. Dolayısı ile 2023-2026 döneminde sadece maddi açıdan değil, kişisel gelişimimiz açısından da tecrübeler kazanacağız. Kuşkusuz başta Balık’lar olmak üzere İkizler, Başak ve Yay burçları doğrudan etkilenecekler. 30 ve 60 yaşlarını tamamlayanlar açısından olgunlaştırıcı tecrübeler, hayat yönünde şekillendirici geçişler söz konusu. Satürn dönüşü dediğimiz bu fenomen bu süreçte 1993-1996 ve 1964-1967 yılında doğanlara değerlendirmeler ve farkındalıklar getirmekte.

Haberin Devamı

Yükselene göre…

Peki Satürn bu süreçte yükselen burcunuza göre hangi alanlarda daha fazla tecrübe ve öğrenme getiriyor? Önümüzdeki 2.5 yıl boyunca bu temalara bakalım. Eğer yükselen burcunuz Koç ise Satürn’ün bu transiti kariyerinizle ilgili önemli arayışlar, sabırlı olma gereği getirmekte. Belirsizlikler, beklemeler ve kimi zaman sizi izole eden, kontrolü mümkün olmayan durumlarla karşılaşabilirsiniz. İç gözlem yapmak ve egonuzu terbiye etmeniz çok şey kazandıracak. Eğer Boğa ise son iki yıldır yaşanan ağır yüklerden sonra hayatınıza yön verme konusunda daha yapıcı koşullar bulabilirsiniz. Gruplar, takım çalışmaları içinde sorumluluklar artabilir. İyimserliğinizi korumaya çalışmalısınız. Beklentilerinizi gerçekçi bir bakış açısı ile değiştirebilirsiniz. Eğer İkizler ise sorumluluklarınızda artışlar, daha fazla yük söz konusu. Eğer gündüz doğmuş iseniz iş hayatınıza terfiler ve yeni pozisyonlar getirebilir. Ancak ağır yükler nedeni ile ne yapabilirim duygusu ile de karşılaşabilirsiniz. Sorumluluklar altında tecrübeler edinebilirsiniz. Eğer Yengeç ise sizin için kişisel gelişim alanında, hayata bakış açınızda daha ciddi ve olgunlaştırıcı tecrübeler var. Uzaklarla ilgili işler, yabancılar, eğitim ya da inançlarınız konularında ciddi uğraşlar, görevler ve kendi fikirlerinizi yayma konusunda çok şey öğrenebilirsiniz. Eğer Aslan ise finansal konularda daha fazla yük, eşinizin ya da ortağınızın maddi konuları ile daha fazla ilgilenme gereği doğabilir. Sizi bağlayan, endişe ya da korku yaratan durumlar, miras, borçlar ya da alacaklı durumlarla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Eğer Başak ise kariyer alanında yeni bir dönem başlamak üzere. Görünürlüğünüz artacak ve işinizde ilerleme elde edeceksiniz. Evlilikte ise ciddi düşünceler ve kararlar, ilişkilerden kaynaklanan yükler, sorumluluklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise bu 2.5 yıllık dönemde iş ve çalışma koşullarına daha fazla zaman harcamak, uğraşmak ve fedakârlıklarda bulunmak durumundasınız. Bu süreçte bir çırak gibi daha çok çalışabilirsiniz. Hizmet konusu yanında, sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Kişisel düzen, diyet ve organizasyon işlerinde ciddi adımlar atabilirsiniz. Eğer Akrep ise yaratıcı olduğunuz bir konuya daha fazla odaklanma ve sorumlu şekilde yaklaşma imkanı bulabilirsiniz. İşte istikrar artabilir. Ancak aşkta monotonlaşma, soğukluk yaşanırken çocuklarla ilgili sorumluluklar da artabilir. Eğer Yay ise iş hayatınızda yeni bir temel atmak imkanı var. Evde, eve, ailenize yönelik sorumluluklar, anne ya da babanızı ilgilendiren yükler artabilir. Bitişler ve başlangıçlar var. Eğer Oğlak ise tasarım, zihinsel uğraşlar, eğitim gibi konularda ciddiyet ve sorumluluklar artabilir. Çevrenizde, düşüncelerinizde, hatta kardeşlerle ilgili konularda yükler, ciddi yaklaşımlar gündeme gelebilir. Eğitim hayatındakiler de daha çok şey öğrenecekler. Eğer Saka ise son iki yılın getirdiği sorumluluklardan sonra artık parasal durumunuzu sağlamlaştıracak ciddi adımlar atabilirsiniz. Kendi değeriniz konusunda daha düşünceli olabilirsiniz. İş yeteneklerinizi geliştirmeye bakmalısınız. Yükselen burcunuz Balık ise Satürn size daha gerçekçi bir bakış açısı ve yeni sorumluluklar getirmekte. Kariyer alanında yeni bir dönem başlamakta. Kendi sınırlarınızı, yönünüzü hatta ilişkilerinizi toparlama yoluna gireceksiniz.