R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni imkanlar, sosyal konular hareketlilik getirecek. Sevgili okurlar, geç saatlerde Saka’da yeniay gerçekleşiyor. Bu yazıda sizlere önümüzdeki iki hafta içinde gündemimizi etkileyecek yeni koşullardan söz edeceğim. Bildiğiniz gibi her yeniay zamana atılmış bir tohum gibidir. Yeniay başlangıçlara, girişimlere işaret eder. Yeniayın hava elementinden Saka burcunda olması daha fazla iletişim, düşünsel hareketlilik ve sosyal olayların öne çıkacağı koşullar getiriyor. Hatta yeniay derecesinin burcun ilk derecelerinde gerçekleşiyor olması bile yepyeni koşulları, fırsatları ve yenileyici temaları öne çıkarmakta. Saka enerjisi altında sosyal hareketlilik, özgürlükler, geleceğe yönelik tasarı ve girişimlerin, yeni ümitlerin hız kazanacağını söyleyebiliriz. Nitekim yeniay aynı zamanda Koç burcundaki Jüpiter ile de uyumlu bir açı kurmakta.

Haberin Devamı

Bu koşullar altında risk almak, yeni adımlar atmak, cesaret göstermek daha kolay olacak. Son günlerde Güneş Oğlak burcunu terk etmeden önce, burada Plüton ile de birleşmişti. Daha karanlık, üstümüzde baskı kuran günlerden geçtik. Şimdi bu yeniay sayesinde kendimizi daha özgür ve hevesli hissedebileceğimiz olanaklar bulabiliriz. Nitekim yeniay haritasında Terazi burcunun yükseliyor olması, ki o da bir hava burcu, daha fazla iletişim, denge ve diyalog anlamına gelmekte. Ancak Venüs’ün Satürn ile de yanyana olduğunu görüyoruz. Bu görünüm ciddi düşüncelere, belirli sınırlamalara, kimi zaman aşk, yaratıcılık ve sanatsal konularla ilgili kısıtlamalara, en azından derinleşmeye işaret edebilir. Yine de yeniay haritasında, köşelerde öncü burçların yer alıyor olması daha fazla inisiyatif kullanabileceğimiz olanaklar getirecek.

Yükselene göre

Eğer yükselen burcunuz Koç ise sosyal alanda, arkadaşlıklar içinde ya da işte grup çalışmalarında daha heyecanlı, yenilik içeren, canlandırıcı bir dönemdesiniz. Ortaklaşa konular vurgulanırken, ilişkilerinize daha fazla önem vermelisiniz.

Boğa ise iş hayatınızda ve statünüzü ilgilendiren konularda yeni adımlar, girişimler gündeme gelebilir. Bu yenilikler bazı beklenmeyen koşullardan da kaynaklanabilir. Çalışma ortamınızı ilgilendiren gelişmeler de dikkat çekebilir.

Haberin Devamı

İkizler ise yeni şeyler öğrenmek, yabancılarla, uzaklarla temas kurmak, eğitim ve akademik konularda yeni ümitler gündeme geliyor. Sizi duygusal açıdan mutlu edecek, aşkta ve keyif veren konularda da olaylar bekleyebilirsiniz.

Yengeç ise finansal konularda, başkalarından edineceğiniz imkanlarda, işle ilgili konularda yeni adımlar mümkün. Bağlayıcı durumlar olabilir. Bir yandan da eviniz ve özel hayatınızı ilgilendiren konularla da ilgilenebilirsiniz.

Aslan ise ilişkilerinizde, evlilikte ve karşılıklı konularda yeni imkanlar, yeni dengeler ve fırsatlar gündeme gelebilir. Yakın çevrenizde hareketlilik, ziyaretler ve iletişim de vurgulanıyor.

Başak ise çalışma ortamınızda yeni başlangıçlar, kimi zaman uğraştırıcı nedenler, düzen, organizasyon ve sağlık konuları ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Ortaklı parasal işler, kazançlar, harcamalar da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuz Terazi ise yaratıcı konulara, hayattan keyif almaya ve çocuklarla ilgili konulara vurgular artıyor. Kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Aşkta ve girişimlerinizde yeni gelişmeler var.

Akrep ise evinizi, yerleşim ve ailevi gelişmeleri ilgilendiren konularda yenilikler gündeme gelebilir. Kendi özel hayatınıza daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Ancak ilişkilerinizde daha dikkatli olmalısınız.

Yay ise eğitim, zihinsel uğraşlar, yakın çevrenizde değişiklikler, ziyaretler daha sık gündeme gelebilir. Hareket halindesiniz. Gruplar ve arkadaşlıklar, sosyal konular desteklenmekte.

Oğlak ise kazançlarınız ve size işte destek verebilecek konularda daha çok imkan var. Bu imkanlar evden, aileden ya da ortaklı işlerden de geliyor olabilir.

Saka ise kişisel alanda daha girişken ve hareketli olabilirsiniz. Önceliklerinizi daha iyi belirlemelisiniz. Yaratıcı işler, girişimler, uzaklar ve yabancılarla ilgili konular da desteklenmekte. Şansınızı daha iyi değerlendirebileceğiniz günlerdesiniz.

Balık ise tam göremediğiniz ancak sizi hassas kılan konular, kimi zaman gizli ya da kontrolsüz durumlar öne çıkabilir. Risk içeren ya da sizi duygusal açıdan bağlayan, endişe yaratan durumlara dikkat etmelisiniz.