R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fedakârlık ve hizmet içeren konular bizi meşgul edebilir. Çalışma ortamındak kendimizi başkalarının etkisi altında hissedebiliriz. Farkında olmadan gündeme gelen konular, kimi zaman aldatıcı da olabilecek durumlar olabilir.

Öğleden sonra ışıkların uyumu iş konusunda güçlü kişilerden destek bulmamıza yardımcı olabilir. İşleri toparlamak kolay olacak. Akşamüstü ise etkilere açık olmamız, yanlış izlenimlere ve ilişkilerde gerçekçi davranmamaya yol açabilir.

KOÇ: Gün boyunca iş ortamında size düşen pek çok sorumluluk olabilir. Elinizden geldiğince organize olmalı, detayların üstesinden gelmeye çalışmalısınız. Zira kariyer hayatına dikkat çeken gelişmelerde sizi meşgul edebilir. Yaptıklarınızın görünür olacağı bu dönem ilişkilere dikkat etmenizde fayda var. Bir yandan da ortaklaşa işlerin getirdiği değişiklikler gündeminizde olacak.

Haberin Devamı

BOĞA: Sosyal hayatınıza yansıyan pek çok gelişmenin söz konusu olabileceği bir gündesiniz. Sizi bağlayan ortak çalışmalarda daha fazla fedakârlık öne çıkabilir. Bugün daha çok çocuklarla ilgili konular ve yaratıcı uğraşlarınızla ilgili alanların üzerinde durmaya çalışın. İşle ilgili yolculukların önem kazandığı bu dönem haberleşme konuları sıklaşabilir. 

İKİZLER: Bugün daha çok evde öne çıkan sorumluluklar ve sizi huzursuz eden aile içi ilişkiler dikkat çekiyor. Yakınlarınızın beklentilerine karşı esnek yaklaşarak önemli planlarınıza odaklanmaya çalışın. Güvenlikle ilgili karşılaştığınız tersliklerin üstesinden gelecek adımlar atacaksınız. İş ortamında devam eden sorumluluklar, çalışma yöntemlerinizde yaptığınız değişiklikler daha hızlı ilerlemenizi sağlayabilir.

YENGEÇ: Yakın çevrede olup biten konular ve kardeşlerle olan iletişimleriniz gün boyu ön planda olabilir. Tüm dikkatinizi verdiğiniz zihinsel faaliyetler de öncelikleriniz arasında yer alıyor. Son günlerde aksayan planların üzerinden geçmeye çalışın. Sorunları daha pratik biçimde aşabilirsiniz. Ortaklıklarınız ve ilişkilerinize olan tutumunuzu sorgulamak, beklediğiniz önerileri akıl süzgecinden geçirmek gerekebilir.

Haberin Devamı

ASLAN: Bugün maddi durumunuzla ilgili taşıdığınız bazı endişeler daha da artabilir. Ancak akılcı planlar yapmalı, somut sonuçlar almak için daha tutarlı kararlar almalısınız. İş hayatında belirlediğiniz hedefler ağır ağır olsa da ilerliyor. Bu günlerde harcamaları kısmalı, bütçenizi bir süreliğine korumaya gayret etmelisiniz. Çalışma şartlarında sizi engelleyen gelişmeleri dikkate almanızda fayda var.

BAŞAK: Burcunuzda ilerlemeye devam eden Ay size yeni planlar ve sorumluluklar getiriyor. Kişisel konularınızın üzerinde titizlikle durabilir, sıkı bir çalışma temposu içine girebilirsiniz. Ortak hedeflerin doğru yönetilmesi ve arkadaşlıkların getirdiği sorumluluklar açısından yeni gelişmeler olabilir. İş hayatı ve eğitimle ilgili konularla ilgili bazı detaylar da kesinleşebilir.

TERAZİ: İç huzurunuzu korumaya çalışırken karşınızı çıkan bazı risklere dikkat etmeniz gereken bir gündesiniz. Sağlığınızı yıpratan konular öne çıkabilir. Bu günlerde daha ziyade başkalarına destek olunması gereken konularla ilgilenmeniz gerekebilir. İletişim konularının hızlandığı bu dönemde, düşünce çatışmalarından kaçınmalısınız. Kişisel adımların hızlanabilmesi için kararlı olmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

AKREP: Gün boyunca duygusal açıdan biraz huzursuz ve endişeli olabilirsiniz. Sosyal çalışmaların size dayattığı sorumluluklar karşısında yapıcı olmanız size fayda sağlayabilir. Geleceğe dönük planların ve adımların düşündüğünüz kadar kolay ilerlememesinin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Kararlarınızı yeniden gözden geçirmeye iten gelişmeler olabilir.

YAY: Bugün daha çok İş hayatındaki yeni planlarınız ve kişisel açıdan yapabilecekleriniz önem kazanıyor. Önem organizasyonlar tertiplemek size artı puan kazandırabilir. Aynı zamanda daha pratik ilerlemeniz gereken konular da sizi yakından ilgilendirebilir. Günün geri kalanında işle ilgili ortak çalışmalar yapabilir ve sosyal ilişkilerde esnek ve yapıcı olmaya çalışabilirsiniz.

OĞLAK: Bugün kendinizi geliştireceğiniz konularda yeni bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Uzaklarla ilişkileriniz, iş hayatınızı ilgilendiren bağlantılar adına çok şey yapabilirsiniz. Ayrıca eğitim hayatınızı mercek altına aldığınız bu dönemde şanslı etkilerle bir aradasınız. Bu süreçte bu konuları daha rahat yöneteceğiniz koşullar belirebilir.

KOVA: Maddi alanda sizi kaygılı sürükleyen gelişmeler yaşanabileceği bir gündesiniz. Ancak akıllıca manevralarla sorunları aşabilir, hatta yeni destekler bulabilirsiniz. Eşle olan yakın bağlarda sizi kısıtlayan koşulları esnek karşılamayı kararlısınız. Yine bu günlerde iş hayatına öncelik vermek, yurt dışı ilişkileri geliştirmek konusunda üstün bir çabanız olabilir.

BALIK: İkili ilişkilerde yeni beklentilerle güne başlayabilirsiniz. Eşin ya da sevdiğiniz kişinin uyarılarına karşı hazırlıklı olmalısınız. Zira duygusal olarak kırılganlıklara çok açıksınız. Anlaşmalar adına olası belirsizlikler karşısında uyanık olmakta fayda var. İş hayatından beklenen maddi kazançlar ve sosyal ilişkileri içine alan konularda daha sabırlı olmanız gerekebilir.