R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Güneş ve Ay tutulmaları, yıl boyunca önümüze çıkan değişikliklere, muhasebelere işaret ediyor.

Sevgili okurlar, 2022’nin bu son yazısını Güneş ve Ay tutulmalarına ayırdık. Bildiğiniz gibi Güneş tutulmaları yıl içinde belirli dönemleri, kritik şekilde birbirinden ayırır. ‘Ruhun Yolculuğu’ kitabımda da anlattığım gibi tutulmalar belirli bir dönemde, belirli bir yerde gündeme gelen temaları açıklar ve vurgular.

2023’ün ilk Güneş tutulması 20 Nisan’da Koç burcunun son derecesinde gerçekleşiyor olacak. Koç burcundaki tutulmalar yenileyici, harekete geçirici ve cesaretlendirici yönde çalışabilirler. Ekim ayına kadar olan dönemde, yenilikler ve başlangıçlar, hayatımıza değişiklikler katabileceğimiz koşullar var. Koç, ülkemizin haritasında da 10’uncu evde olduğu için, dünyada daha fazla dikkat çekebileceğimiz, liderlerle ilgili konuları öne çıkartıyor olacak. Bu tutulma haritasında ışıkların 12’nci evde yer alması ve haritanın tepe noktasında yer alan Pluton, kestirilmesi, bilinmesi zor durumları ve yönetsel konularda baskı ve dönüşüm yaratan koşulları da simgelemekte. Saka burcundaki Pluton sosyal konulara vurgu yapmakta.

Haberin Devamı

5 Mayıs 2023 tarihinde, Akrep burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma haritasında Akrep burcu yükseldiği için bu burcun mücadele, dönüşüm ve kriz içeren temaları dikkat çekecek. Mayıs ayı boyunca duygusal yoğunluk, odaklanma ve değişim içeren konulara vurgu var. Ay’ın Uranüs ile de karşıt açısı hayatımızda heyecan, ani tepkiler ve beklenmedik durumlara, değişikliklere işaret edebilir.

2023 yılının ikinci Güneş tutulması 14 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek. Bu tutulmada hava elementine önemli bir vurgu var. Dolayısı ile Ekim’den 2024 Nisan’a kadar olan dönemde daha fazla iletişim, hareket ve düşüncelerle ilgili konular öne çıkıyor. Terazi denge, diplomasi ve ortaklık içeren konularla yakından ilişkilidir. Bizler de hayatımızda karşılıklı konulara, görüşmelere ve diyaloglara daha açık hale geliyor olacağız. Artan bir hareketlilik ve esneklik içinde olabiliriz. Anlaşma ve denge gerektiren konulara daha fazla odaklanacağız.

Haberin Devamı

Yılın ikinci Ay tutulması ise 28 Ekim’de Boğa burcunda gerçekleşiyor olacak. Ay, Jüpiter ile birleşirken, karşı taraftan da Mars’ın zorlayıcı bir açısı görülmekte. Boğa burcunda Ay ve Jüpiter’in yan yana olması maddi konular, birikimler ve destekler açısından daha olumlu bir görünüm demek ancak Mars’ın karşıtlığı da dikkat çekici. Bu nedenle, 2023’ün Ekim sonu, Kasım ayı boyunca hayatımızda istikrar, huzur ve güven arayışına bir vurgu var. Ekonomiyi, parasal konuları, sahip olduklarımızı ilgilendiren konularda sonuçlar üzerinde duruyor olacağız. Bu tutulma ülkemizin de doğum gününe yakın zamanda gerçekleşeceği için, ülkemizin yıllık temalarında da önemli muhasebelere, yeni dengelere, değerlendirmelere işaret edebilir.

Sizler de astrolojik haritanızda Koç ve Terazi burçlarının olduğu evlere (tüm burç olarak) bakarak, 2023 boyunca hangi alanlarda daha önemli olayların gündeme geldiğini görebilirsiniz. Koç tarafında daha fazla yenilik, yeni başlangıçlar ve cesaretler görürken, Terazi tarafında ise dengeleme ihtiyacı, ilişkilerin önemi ve daha fazla meşgul eden, bağlayıcı temalar dikkat çekecek.

Haberin Devamı

Yeni yılın hepimize, ülkemize daha umutlu, sağlıklı, huzurlu ve hayırlı koşullar getirmesini dilerim.

Burcunuza göre

Koç: Ay burcunuzda ilerlerken yolculuklar, eğitsel uğraşlar hayatınıza yeni şeyler katabilir. Hareketsiz kalmamalı ve dışarı çıkmalısınız.

Boğa: Sizi duygusal açıdan etkileyen konular ve hassasiyetler olabilir. Eve ait konularda daha endişeli de olabilirsiniz. Şartları aşırı zorlamamalısınız.

İkizler: Bugün Koç burcunuzda ilerleyen Ay evlilik hayatına ve yakın arkadaşlıklara vurgu yapıyor. Beklentilerinizde daha gerçekçi olmaya bakın.

Yengeç: Hafta sonu olmasına karşın tamamlanması gereken işler ve sorumluluklar olabilir. Eve yönelik konular da uğraştırabilir.

Aslan: Yaratıcılığınızı daha iyi ifade edebileceğiniz akıcı bir gündesiniz. Aşkta da mutlu olmak daha kolay olacak.

Başak: Bugün eve ait konular ve sizi duygusal açıdan meşgul eden konularla daha çok ilgilenebilirsiniz. Gereksiz alınganlıklara kapılmamalısınız.

Terazi: Bugün ziyaretler, hareket ve konuşmalar açısından verimli geçebilir. Hassasiyetlerinizi daha iyi anlatabilirsiniz.

Akrep: Eğer alışveriş yapıyorsanız biraz daha gerçekçi olmaya bakın. Parasal konularda, harcamalarınızda daha çok dalgalanma olabilir.

Yay: Koç’ta ilerleyen Ay sevdiklerinizle ilgili gayretli ama daha kırılgan da olabilirsiniz. Evinizi, sevdiklerinize yönelik daha girişken olabilirsiniz.

Oğlak: Evde, yakın çevrede duygusal yönden sizi bağlayan konular, geçmişten kaynaklanan durumlar var. Olaylara tarafsız yaklaşmanız iyi olacak.

Saka: Sevdiklerinizle bir arada olmak ya da eve yönelik bir konu üzerinde düşünmek söz konusu. Arkadaşlarla bir arada olmak da güzel.

Balık: Maddi alanda kararsızlıklar gündeme gelebilir. Aslında evinizi, harcamaları ilgilendiren konularda çok şey yapabilirsiniz. Acele ile karar almayın.