Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ADALET ZAFERİNİ TÜM HAYVANLAR İÇİN KAZANDILAR
Adaletin yerini bulduğunu görmek ne büyük bir “Oh!” çektiriyor insana... Tanem Sivar-Edhem Dirvana çiftinin iki köpeğini; başka bir deyişle hayatlarını paylaştıkları iki masum evladını katleden komşuları Kaan Ünveren hakkında, mahkemeden hepimizin içine su serpen bir karar çıktı. Köpekleri öldürmekle de kalmayan saldırganın, cinsel organını gösterdiği, aileye tehditler savurarak, havaya tüfekle ateş açtığı video görüntüleri hâlâ gözümün önünden gitmiyor, tüyler ürpertici... Bu ruh haline sahip birinin daha ne tür kötülükler yapabileceğini, çevresindeki hayvan-insan fark etmez tüm canlılara ne zararlar verebileceğini düşünmek bile, insanı darmadağın ediyor.
Dirvana çiftinin uğurlarında adalet mücadelesini hiç bırakmadığı iki köpekleri Django ve Pamuk, geri gelmeyecekler ne yazık ki, ama onların yaşadıkları vahşet; bundan sonra hayvanların yaşam hakkına saygısı olmayan potansiyel suçluların gözünü korkutmak açısından umut verici bir noktaya gelinmesine vesile oldu. Dirvana Ailesi’nin iki değerli ferdini, kötülere karşı kazanılan bu zaferle hatırlayacağız artık. Sanık, içinde hayvanları öldürmenin de bulunduğu farklı suçlardan 1 yıl 7 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Avukatların açıklamasına göre; hakim vicdani kanaat kullandı, takdir indirimi, erteleme ve para cezasına çevrilme gibi seçenekler uygulanmadı. Yani buranın Teksas olmadığı, bu tür insanların içlerindeki şiddeti “Nasıl olsa caydırıcı bir ceza yok!” rahatlığıyla etrafa saçamayacakları ilan edildi!

Haberin Devamı

Mücadeleden vazgeçmediler
Hepimizin vicdanını derinden yaralayan bu korkunç olayı, milyonlarca kişiye duyuran, sadece kendi köpekleri için değil; bütün hayvanların hakları için çok güçlü bir farkındalık yaratan, yaşadıkları korkunç kabus ve büyük üzüntüye rağmen adalet aradıkları yolda dimdik duran Tanem Sivar ve Edhem Dirvana’yı, tüm kalbimle tebrik ediyorum. Yerlerinde başkası olsa sınır tanımaz şekilde şiddet kusan komşudan korkup, “Aman bize de bir şey yapmasın!” diye susabilirdi. Onları, hayvan hakları için savaşan iki cesur yürek olarak görüyorum.
Dirvana çiftiyle geçtiğimiz ay grup halinde gittiğimiz bir seyahatte tanıştım. Öyle içten, iyi kalpleri yüzlerine yansıyan tatlı insanlar ki, onlara durduk yere böyle bir kötülük yapabilmek için insanın aklını kaçırmış olması gerekiyor. Bu şahıs için verilen hapis cezası kararı bir devrim niteliğinde, çok şükür hayvana şiddetin cezalandırıldığı bugünleri gördük!

Haberin Devamı

ADALET ZAFERİNİ TÜM HAYVANLAR İÇİN KAZANDILAR
AVRUPA'DAKİ TÜRKLER'E ÇAĞRIM VAR!
Bu yıl Eurovision’da resmi olarak San Marino’yu, milyonlarca kişi karşısında Türk bayrağını dalgalandırarak da Türkler’i temsil edecek Serhat; 14 Mayıs Salı günü Tel Aviv’de yarı finale çıkıyor. Sanatçımız uzun zamandır yoğun bir çalışmayla ‘Say Na Na Na’ şarkısını Avrupa’ya sevdirdi ve ezberletti. Şimdi oylarıyla onu finale taşıma görevi de Avrupa’daki Türkler’e ait... Unutmayın dostlar!