Cadde MELEK HANIM YiNE YAPMIŞ YAPACAĞINI

MELEK HANIM YiNE YAPMIŞ YAPACAĞINI

07.07.2013 - 19:49 | Son Güncellenme:

Melek Boz’u bilen bilir... Bugüne kadar yaptığı her işte başarıyı yakalayan Melek Hanım, yeniden Bodrum’da. Ferah mı ferah, lezzeti tadından yenmez Elâdo’da harikalar yaratıyor

MELEK HANIM YiNE YAPMIŞ YAPACAĞINI

Sezonun ilk Bodrum seferinde (umarım devamı gelir) uçaktan iner inmez, daha bavullarımızdan kurtulmadan oturduk Elâdo’ya. Konuya yekten şöyle gireyim: Melek Boz, çıtayı bir parça daha yükseğe taşımış.
Son olarak Valikonağı’ndaki Sarraf’ta tatmıştım yemeklerini. Artık Sarraf yok ama o gece yediklerimin tadı
hâlâ damağımda.
İşte böylesine yüksek beklentilerle gittim Elâdo’ya, karşılığını fazlasıyla aldığımı söylemeliyim.

Haberin Devamı

Yılların tecrübesi
Mavi-beyaz dekoruyla cezbediyor önce Elâdo sizi. Ferah mı ferah, güzel mi güzel...
Yılların tecrübesini, Erkin Karaoğuz’la birlikte yeni mekânına taşımış Melek Hanım. 1. sınıf bir lokanta yaratmış yine. Sofistike tatlar, kusursuz servis...
Deniz ürünleri ağırlıklı mutfağında seçkin lezzetler sizi bekliyor.
Neredeyse her şeyi tattık o gece sevgili Şebnem (Saygınışık) ve Aytekin’le (Batmaz). Melek Hanım da sağ olsun, bize eşlik etti.

MELEK HANIM YiNE YAPMIŞ YAPACAĞINI

Nefaset ve zarafet
Tarama tam olması gerektiği gibi, kıvamı ve tuzu yerinde... Kırık zeytin, patlıcan salatası, deniz börülcesi, ahtapot söğüş, yanında da Grek salata. Hiçbiri utandırmıyor...
Ara sıcak olarak çöpte kaşarlı ızgara kalamar ve humusla servis ettikleri deniz tarağını indiriveriyorum mideye, kaşla göz arasında. İkisi de olağanüstü tatlar.
Hep deniz ürünü olmasın diye mönüye iki et yemeği koymuş: 6 saat fırında pişen kırmızı şarap soslu dana kaburga ve bonfile. Biz kaburgayı tercih ediyoruz. Çatalı vurduğunuz anda kemikten ayrılıyor et. Nefis... Son olarak da paella’dan tadıyoruz. Meşhur İspanyol pilavı, Melek Hanım’ın eli değince bir başka güzel olmuş.
Tatlı mönüleri minimal ama burada da fark yaratmayı başarmışlar. Özel tatlıları portakallı sufle, söylemeden geçmeyeyim.
Bodrum Marina’nın karşısında bir ara sokakta yer alıyor Elâdo. Belki manzarası yok ama benim gibi kalabalıklardan hoşlanmayanlar için biçilmiş kaftan.
Nihayetinde, çok ama çok memnun kaldım geçirdiğim geceden. Eline, koluna sağlık diyorum Melek Hanım’ın. Standart otel mutfaklarına mahkum olacağınıza, en azından bir gecenizi Elâdo’ya ayırın. Pişman olmayacaksınız.

Haberin Devamı

MELEK HANIM YiNE YAPMIŞ YAPACAĞINI

ÖDEDiĞiNiZiN TAM KARŞILIĞI
Elâdo, 100 kişilik bahçesi ve 50 kişilik kapalı mekânıyla, her gün saat 17.00’den itibaren hizmet veriyor. Yaz-kış açık lokantayı, kışın da görmek lazım. Sadece şöminesi bile yeter diyorum. Fiyatlara gelince: Başlangıçlar,
8-19 TL arasında değişiyor. Ara sıcaklar,
14-30 TL bandında. Ana yemekler,
48-95 TL arasında. En pahalısı, safranlı paella. İki kişilik servisin ederi
95 TL. Elâdo, çok ucuz değil ama verdiğinizin karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz, gerisi de önemli değil zaten.
Adres: Neyzen Teyfik Cad. Dizdaroğlu Sok. No: 6 (Bodrum Marina karşısı)

Haberin Devamı

YARIN: KUUM OTEL FARKI